5 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Flora har fått sitt eget treningssenter

|| Gilbergs Gym er et treningssenter som få, om noen, andre bygder med drøyt 200 innbyggere kan tilby. I tillegg har Einar Gilberg (nummer 2 fra høyre) masse erfaring og kompetanse. Her sammen med Ann Mari Rokstad (fra venstre), Ingar Lillemo og Monica Sannes.||

De 233 florbyggene har fått sitt eget velutstyrte og profesjonelle treningssenter.

Butikken er nedlagt. Skola legges ned etter dette skoleåret. Men de 233 innbyggerne i Flora har nå fått sitt eget treningssenter. Einar Gilberg (blir 41 kommende lørdag) er en av landets sterkeste menn, styrkeløftveteran, og har drevet med trening og treningsveiledning helt siden sin ungdom. Nå har han åpnet dørene til Gilbergs Gym i Flora.

– Treningssenter i Flora – ei bygd som i følge Wikipedia har 233 innbyggere. Hva i alle dager?

Einar Gilberg flirer så han rister. Antakelig finnes det ikke bygder med så få innbyggere som har sitt eget treningssenter på dette nivået.

– Jo, det har seg sånn at jeg driver treningssenter i Trondheim. Nidarø Treningssenter hadde tre avdelinger, men bygget hvor vi leide lokaler på Lade ble revet. Da hadde vi plutselig mye utstyr til overs. Jeg tok det med hjem til Flora for her hadde jeg godt med plass. Planen var å lage et skikkelig bra «hjemmegym», men så tenkte jeg at da kunne jeg jo like godt la flere trene her, sier Gilberg.

Litt PT

Noen hundre meter fra E14 på «Moa» i retning Forradal åpnet Gilbergs Gym sist torsdag. Florbyggene har tatt imot tilbudet med vidåpne armer og Einar Gilberg har planer om å gjøre florbyggene betydelig sprekere og sterkere.

– Så langt har jeg fem og en halv, eller er det seks og en halv, medlemmer, sier han og flirer igjen. Humøret er på topp i Gilbergs Gym. Han har ingen ambisjoner om at treningssenteret i Flora skal bli noen stor økonomisk gullgruve. De melder seg inn i Nidarø Treningssenter og får tilgang til lokalene i Flora mellom klokka 6 på morgenen og 22 på kvelden.

– Jeg bor her, så innimellom er jeg litt personlig trener også, sier råsterke Gilberg.

Skal dra med «kaillan»

Da jeg er innom treningssenteret tirsdag formiddag er tre florbygger på plass. Ingar Lillemo var førstemann som trente i senteret foruten eieren selv. Ann Mari Rokstad og Monica Sannes er to av florbyggene som har mast litt på Gilberg om å komme i gang med treningssenteret og de er på sin aller første treningsøkt.

– Dette er kjempebra. Det blir fryktelig tiltak å ta turen til Stjørdal for å trene, sier Rokstad og Sannes, og de lover å rekruttere mange til Gilbergs Gym. – Vi har iallfall hver vår «kaill» som skal bli med, sier de to damene, som suger til seg lærdommen fra innehaveren.

Drømmer om 30

Gilbergs Gym inneholder alt man trenger for å bli både sunn og sprek og sterk. Som styrkeløfter har Gilberg selvsagt en solid frivektavdeling, men han har også et stort antall apparater og utholdenhetsapparatet som tredemøller og ellipsemaskiner.

– Ut fra de kvadratmetrene vi har til rådighet er det bra utstyrt, sier Einar Gilberg, som gleder seg til å få så mange florbygger som mulig innom gym´en sin.

– Er målet å få alle som er gamle nok på trening?

– Alt over null er positivt synes jeg. Men jeg har et lite mål om å få 30 medlemmer da, sier Gilberg, som også minner om at medlemmene også får tilgang til de to treningssentrene han driver i Trondheim.

Les forrige sak:
||
Åpen båt driver på fjorden

Politiet melder at en liten båt er sett drivende i Trondheimsfjorden.

Close