-1 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Flott orkestermusikk i Lokstallen

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Sammen med unge og eldre musikere i Nord-Trøndelag Kammerorkester inviterte cellist Øystein Sonstad til en spennende konsert i Lokstallen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Øystein Sonstad er kjent som en av Norges fremste cellister. Han har studert ved Norges Musikkhøgskole og Royal Northern College of Music i Manchester. 41-åringen, født i Stjørdal, har vært medlem i Nidaros Strykekvartett, De Unges Kammerorkester og Trøndersolistene. I de senere årene er Sonstad kjent som medlem i Det Norske Kammerorkester og Risør Festival Strings, og han har også komponert musikk til Cumulus Teatret på Nordsjælland i Danmark.

I ”Ikke bare barokk – fra Utanmyra til Versailles” fikk publikum servert musikk med inspirasjon fra flere tidsepoker. Musikken er det kjente musikere og komponister, som for eksempel franske Jean-Baptiste Lully, den svenske jazzpianisten Jan Johansson og tysk-britiske George Frideric Händel som står bak. Konserten ble spilt på Steinkjer lørdag og Inderøy søndag formiddag, før det hele rundet av i Lokstallen på Stjørdal søndag kveld.

Konserten var delt opp i flere avdelinger, basert på tema for musikken. Kultivert barokk var et av temaene, men også musikk fra 14- og 1500-tallet samt filmmusikk fra 1940-årene sto på menyen.

– I tillegg får dere også høre trist begravelsesmusikk og ballettmusikk basert på 1700-tallet, fortalte Sonstad, som gjennom hele konserten ga publikum gode oppdateringer på kjente personer og komponister i de ulike tidsepokene konserten var inspirert av.

En annen avdeling baserte seg på temaene svindel og fusk. Her kom blant annet folkemusikk som ”Visa fra Utanmyra”, komponert av Jan Johansson, inn i bildet. Konserten ble avrundet i avdelinga for mord, med blant annet Peter Warlocks ”Capriol Suite” fra 1926.

Les forrige sak:
Gaupejakta 2011

  Så langt er det felt to gauper i Stjørdal. Etter […]

Close