11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Flott tiltak for eldre

God kontakt mellom Nimat og Ingmar. Nimat snakker og forstår norsk godt, men dialekt kan gi noen utfordringer.

 

Ved Fosslia Dagsenter har de siden sist høst hatt elever fra Ole Vig som går på helse og sosiallinjen. De er der en dag pr uke og får således god kontakt med beboerne.

Nimat Saldari er 18 år og kom fra Afganistan i 2009. Han startet ved Ole Vig sist høst og siden han liker å arbeide med mennesker, var valget innen yrkesfag lett.

Han trives godt med den jobben han har ved Fosslia, men synes at de som er på dagsenteret får oppleve for lite. Han begynte da å tenke på å gjøre noe spesielt for disse. Etter å ha snakket med skolen og ledelse ved Fosslia dagsenter, ble det planlagt et kinobesøk på Auditoriet ved Ole Vig, og servering av kaffe etterpå. Kristian K Rønningen er også ved Fosslia sammen med Nimat og han skulle hjelpe Nimat med organisering av dagen.

7 spente beboere og to ledsagere fra Fosslia dagsenter fikk en fin opplevelse med filmen ”Flåklypa” og kaffe og prat etterpå. Beboerne hadde gledet seg til dagen og ikke minst ledsagerne gledet seg til å være med å gi beboerne en annen opplevelse.

Coop Storlien artikkelnivå

Etter filmen var det prat om det de hadde sett. En dame hadde aldri vært på kino før og syntes dette var stas. En annen var helt skjelven etter bilkjøringen. Hun likte fart og filmen falt veldig i smak hos henne.

Beboerne viste at de satte pris på Nimat og Kristian under besøket og praten gikk lett med historier fra gamle dager, språk og dialekt.

Line Johnsen ved Ole Vig, er kontakt person mellom skolen og Fosslia. Hun er imponert over Nimat sin ide og tiltakslyst. Han har med dette tiltaket virkelig gjort noe godt for disse beboerne. Ved dette tiltaket har han satt skolen på ide om at de kanskje må gjøre noe lignende ved en senere anledning. Slike tiltak vil gi elevene innen helse og omsorgsfag en annen utfordring, samt gi de eldre en dag som ikke er lik de andre dagene.

Nimat forteller at i Afganistan har de ikke plasser hvor eldre kan bo. Der bor de eldre sammen med resten av familien. Vi er litt heldig som har egne steder, men samtidig så synes han at de er litt mye i ro og får lite med impulser.
-Disse har bygget opp landet og så blir de bare sittende der. Jeg synes at det er viktig at vi tar de med ut og gir de noe nytt, forteller Nimat som er glad over at dagen ble så vellykket.

-Jeg har flere planer for de ved Fosslia. Både grilling og andre turer kan det bli, vi får se hva vi får til, sier Nimat som satser på en utdanning og et yrke hvor han kan jobbe med mennesker.

Et flott tiltak rettet mot våre gamle som lett blir glemt i en travel hverdag, hvor nesten alt regner i tid og penger.

 

 

Les forrige sak:
Jarle Andhøy kommer til Rica Hell Hotell onsdag 10. april.
Stor interesse for Andhøy

  Det er Selbu Sparebank som står bak arrangementet, som for […]

Close