12 °C Stjørdal, NO
21/09/2019

Flott treningssamling i Vanvikan

VANT INTERNTURNERINGEN: Ungdomsfotballen i Malvik gjennomførte en vellykket treningssamling i Vanvikan tidligere i februar. Her er det laget Napoli som jubler over seier i internturneringen. (Foto: Ulf Jacobsen)

 

Dette var den åttende gangen at idrettslaget har arrangert sin årlige treningssamling for ungdomsfotballen, og hele 115 forventningsfulle ungdommer i alderen 12-16 år dro i samlet flokk med buss over Trondheimsfjorden. Gjennom alle årene har Brynjar Aune vært primus motor for samlinga, og forteller om et populært tiltak som først og fremst skal styrke det sosiale miljøet i klubben.

 

Taco og kino

– Denne treningssamlingen handler ikke om å bli bedre fotballspillere i løpet av helgen du er på tur, men dette tiltaket er med å skape gode lagsmiljø, og bygger klubbtilhørighet og klubbkultur. Her blir ungdommene godt kjent med hverandre på tvers av kjønn og alder, sier han, og føyer også til at samlingen bidrar til at også trenere og lagledere blir bedre kjent. I år var 20 voksne med ungdommene til Vanvikan.

Coop Storlien artikkelnivå

 

– Dette styrker vår organisasjon som klubb, der vi alle kan trekke mot felles mål, og ikke minst samarbeide godt mellom lagene i klubben. Det som driver meg er å skape positiv aktivitet og opplevelser for ungdommene i Malvik. Når jeg år etter år får så flotte tilbakemeldinger på dette tiltaket fra både ungdommer, foreldre, trenere og lagledere, ja da er det bare å kjøre på videre, smiler Aune.

 

De tre foregående årene har treningssamlinga vært lagt til Fosenhallen i Bjugn, men i år var altså den nye flerbrukshallen i Vanvikan valgt. Tre busser ble fylt opp før avreise fredag ettermiddag, og det var en gjeng forventningsfulle ungdommer som satte seg ned i setene og var klar for å ta fatt på den drøyt en og en halv time lange kjøreturen. Ved ankomst ble lagene fordelt på hvert sitt klasserom, før de samlet dro til en lokal restaurant og spiste taco. Fredagens opplegg ble rundet av med kino på samfunnshuset, men Brynjar Aune forteller at ungdommene holdt det gående på klasserommene utover kvelden og natta.

 
– Men dette må ikke foreldrene få vite, sier Aune og bryter ut i latter, før han mer alvorlig legger til at det er dette som er viktig for at turopplevelsen blir optimal og at klubben gir ungdommene tillit og lov til å legge egne premisser for turen.

 

Internturnering

På lørdag fikk alle ungdommer prøvd seg på mange flotte og krevende aktiviteter. Alle var innom fotball, badminton, styrkerommet, fotballtennis, landhockey og klatrevegg. I følge ungdommene selv var det spesielt badminton på merkede baner med nett samt klatreveggen med forskjellige vanskelighetsgrader som var det aller mest spennende og morsomme. På kvelden var det pizzabuffet og Premier League på storskjerm. Manchester United gjestet Fulham på Craven Cottage, og de mange United-supporterne som deltok på treningssamlinga kunne juble etter seier 1-0.

 

Søndag hadde lagene internturnering, hvor både alder, gutter og jenter blir blandet lag. Lagnavnene var av kjent merke, blant annet Liverpool, Juventus, Barcelona. De aller yngste spillerne var spent på å spille på samme lag som 16-åringene.

 

– Jeg er utrolig stolt over de eldste, hvordan de håndterer det å spille på samme lag som er mange år yngre. De spiller ball, de veileder og de kommer med masse positive tilbakemeldinger til de yngste. Dette er et resultat av at vi har kjørt denne treningssamlingen over flere år med samme konsept, og husk at det er ikke lenger tilbake enn 3-4 år siden de som var eldst denne helgen var yngst, og hadde samme spenningen i kroppen når de spilte internturneringen, forteller Aune.

 

Skryter av dugnadsjobben

Den store dugnadsinnsatsen som trenere og lagledere har lagt ned i forbindelse med treningssamlinga er noe Aune setter veldig høyt.

– Alle bidrar på en fantastisk måte og hjelper til med rydding, matservering og alt annet som er nødvendig og avgjørende for at et slikt arrangement blir vellykket. Dette er det mest positive tiltaket jeg har gjort innen fotballen, og jeg er veldig glad for at Malvik Fotball støtter prosjektet. På denne måten kan vi beholde flest mulig ungdommer innen idretten lengst mulig. Planen for neste års samling er allerede i gang.

 

 

Les forrige sak:
Go´fotfestivalen på Hell

  BILDESLIDESHOW {pgslideshow id=73|width=650|height=400|delay=3000|image=L}   TRYKK PÅ BILDET FOR STOR VERSJON […]

Close