7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Flotte forhold for isfiske

Takk for fisken, Isfisker!

 

Under isen beveger fiskene seg sakte i kaldt vann. I vente på varme, spiser gjerne fiskene ditt fristende agn. Ørret og røye kan lett bli hengende på kroken til tobente på isen.

Fortsatt ligger de fleste ferskvann i Midt-Norge igjenfrosset. Gjerne med solide isforhold og med gode muligheter for isfiske. Under isen, i det kalde vannet, kan ørret, røye, lake og gjedde svømme på jakt etter noe spisende. Ivrige fiskere tester gjerne ut hva fiskene vil bite på. Maggot, spyfluelarver i fargene hvit og rød bruker å gi fast fisk på røye. Kanskje foretrekker ørret mark på kroken. Det selges mark på boks hos sports- og fritidsbutikkene. Det samme med maggot. Sjekk ut fiskeregler ved ditt islagte fiskevann, og sørg for et godkjent fiskekort. Da kommer kultiveringen under kontrollerte former, og dette er skikkelig avslappende samtidig som det gir spenning.

Et fiskemåltid kan det også vanke. Vi unnlater derimot ikke å minne om farene ved å bevege seg på usikker is. Sjekk derfor alltid istykkelse og status på isens styrke. Ha med ispigger som sikkerhet. Godt fiske, og til sist et hjertesukk. Det er så utrolig mange vann som ligger der klar for flere isfiskegjester. Test dette ut! God tur!

Les forrige sak:
Odd-Harald Bjørnøy, nestleder i sentralstyret for MA gratulerte MA lokalt med eget kontor.
Offisiell åpning av nye radiolokaler

  Mange vi til daglig hører “på lufta” i Radio Midt-Trøndelag […]

Close