5 °C Stjørdal, NO
16/10/2018

Flyr mye mer til tre utenlandske byer

Stabil flytrafikk innenlands, men stor økning på utenlandsreiser

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Sist oppdatert

Null vekst på innenlandstrafikken, men vi reiser mer til utlandet fra Værnes.

– Også mai ble en måned med positiv vekst i antall passasjerer som reiste over Trondheim lufthavn Værnes. Totalt sett ble veksten på 1 % sammenlignet med samme periode i fjor, med henholdsvis nullvekst på innland og en vekst på fem prosent på utenlandstrafikken, forteller Ellen Weidemann som er sjef for forretningsutvikling ved Trondheim lufthavn Værnes.

Hun forklarer tallene med at mai var en måned med mange langhelger.

– Det antas å ha påvirket forretningstrafikken, slik at veksten innenlands er marginal. Ruten til Oslo har en vekst på en prosent, og vi ser også at trafikken til Bergen og Stavanger var positiv i mai, sier Weidemann som forteller om betydelig vekst til enkelte utenlandske byer.

– Av rutene direkte til utlandet fra Værnes, er det spesielt rutene til København, Gdansk og Krakow som hadde positiv utvikling sammenlignet med mai 2017. Tallene er også påvirket av at chartertrafikken har startet igjen, og den første av årets seks snuoperasjoner med cruise-turister til Spania, sier Ellen Weidemann.

Totalt var det 309.836 passasjerer på innenlandstrafikken og 81.345 passasjerer som reiste til og fra utlandet i mai måned.

Les forrige sak:
Leder i fiskeutvalget til SJFF, Morten Welde, omtaler andelen av laks med gener fra oppdrettslaks som uakseptabel høy i Stjørdalselva. (Arkivfoto)
Han lengter etter regn

Laksestart med vanskelige forhold og tregt fiske

Close