19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Flytter det sosiale til fjæresteinene

Restriksjoner for sosial kontakt innendørs, gir mulighet til hyggelig sammenkomst utendørs

Flyttet utendørs: For å ha mulighet til å møtes som vanlig er det ingen annen rå enn å ikle seg gode klær og komme seg ut. Ved bålet klar til pølsegrilling, fra v., Steinar Løkken, Jon Ødegård og Lisa Nordgård. Bak fra v. Wenche Grav, Britt Ivarson, Anneli Nyberg, og Karin Hege Ødegård. Foto: Arne Brunes

Med restriksjoner for sosial kontakt innendørs, fant vennegjengen i Stjørdal mulighet til å flytte en hyggelig sammenkomst til Hammersbukta i Skatval. Der hadde de plassert seg ved gapahuken med egnet bålplass foran.

Av Arne Brunes

Karin Hege Ødegård og Anneli Nyberg hadde utnevnt seg selv til frivillige fyrbøtere, og dro i forkant for å lage et egnet bål. Ved hadde de tatt med hjemmefra.

-Dette er noe vi har planlagt uansett vær. Her skal det serveres varm sjokolade og vi smir pinner og gjør klart til pølsegrilling, sier de to damene.

Været har ikke vært all verden og det har vært hjemmepåske.

-Noe annet har ikke vært aktuelt i år. Vi har hatt noen fine utflukter i nærmiljøet, og så har det vært ideelt vær til strikking og lesing, poengterer Karin Hege Ødegård.

Hammersbukta er et område de bruker og setter stor pris på tilretteleggingen som er gjort der.

-Vi er her litt med hundene og området er perfekt.

På spørsmål om påskeaften og matrett er Ødegård snar til å svare påskelam. Nyberg forteller at hun har ingen planer.

-Jo, du er jo invitert til oss, vi er jo innenfor samme kohort, kontrer Karin Hege.

Ei stund etterpå ankommer resten av gjengen i tilfeldig rekkefølge. Prøvegrilling av pølser foretas av Steinar Løkken, Jon Ødegård og Lisa Nordgård. Straks skal det tilberedes varm sjokolade og pølsefesten kan begynne.

Folkevandring på de fleste turstier

Med ruskete vær har mange i år brukt snøfrie stier i lavlandet framfor skitur i fjellet. Høyfjellet har vært risikosport, men på gode skisteder har forholdene vært bedre enn fryktet. På de kjente destinasjonene har de mest skifrelste fått mulighet til gode turer i preparerte løyper.

Også utenfor spor har det blitt greit å gå etter at det var håpløst tidligere. Lene Buan Dybwad og Ole Dybwad har hatt turer i Ytteråstraktene i det siste.

Skogstur: Disse tre ivrige turgåerne lot skiene få pause for en dag. Fra venstre, Mari Skaug, Lene Buan Dybwad og Ole Dybwad. Foto: Arne Brunes

-Samlet sett så har det vært veldig bra. Vi har vært på ski hver dag og således er dagen i dag den første til fots. Vi fant ut å legge turen i området Berrihytta i dag, sier ekteparet fra Lånke, og legger til.

-Vi er glade for å ha barna hjemme i påska, og i kveld skal vi varte opp med indrefilet.

Mari Skaug kommer også hastende på veien ned fra Berrihytta og Koksåsen.

-Jeg har vært mye på ski i påska. Både Sæteråsen, Risvola, Åstjynna osv. Det blir kaldere i været og det ser ut til at vi kan få mange flere turer på ski før sesongen er over, sier Skaug.

De tre turgåerne blir nok å se rundt i terrenget i Stjørdalsområdet i månedene framover, uansett vær.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Beruset mann tømte brannslokningsapparat ved bensinstasjon

Hørte stort smell og så masse røyk i luften

Close