13 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Flytter til nye lokaler

– I de nye lokalene vil vi få sjansen til å ekspandere og vokse

MER PRAKTISK: Kjell Ove Løveng (t.v.) og Martin Dahl ser frem til å flytte inn i mer effektive lokaler på Sveberg. MER PRAKTISK: Kjell Ove Løveng (t.v.) og Martin Dahl ser frem til å flytte inn i mer effektive lokaler på Sveberg.

Splitkons avdeling i Hommelvik er snart på flyttefot til større og mer effektive lokaler på Sveberg. Rundt juletider regner limtreprodusenten med at flyttingen kan skje.

Splitkon er et heleid norsk firma som kapper limtre etter kundens ønsker og produserer krysslimt limtre (KLT) på en av Europas største fabrikker i Åmot i Buskerud. Med de to ansatte i Hommelvik jobber i dag rundt 40 ansatte i firmaet.
Utenfor hovedkontoret finnes kun én avdeling, og den ligger i dag på Djupvasskaia i Hommelvik. Men det varer ikke lenge.
– Vi skal leie 2.000 kvadratmeter av Vikaune Fabrikker på Sveberg. Det ser vi frem til, sier Kjell Ove Løveng, avdelingsleder hos Splitkon i Hommelvik.

Kan bli flere ansatte

Med på flyttelasset får han Martin Dahl. Duoen er de eneste ansatte, og de som kapper limtre og KLT etter mål fra kundene og sender varene ferdig emballert ut til kundene.
I dag råder karene over et lokale på 1.750 kvadratmeter som de leier av Stena Recycling, men i praksis er arealet rundt 300 kvadratmeter mindre ettersom Stena selv har hatt behov for lagerareal inne i Splitkons lokaler.
– I de nye lokalene vil vi få sjansen til å ekspandere og vokse. Øker ordremassen, er det ikke utenkelig at vi kan ansette flere, sier Løveng.

Blir mer effektivt

Limtremodulene blir importert fra Nord-Sverige og sendt til Åmot. Deretter sendes limtremodulene i 12 og 15 meters størrelse til Hommelvik hvor de lagres, kappes og klargjøres til kundene. Dagens lokaliteter er langt fra ideelle, selv om de har fungert godt hittil.
De nye lokalene på Sveberg vil bli skreddersydd for Løveng og Dahl, som i dag bruker mye tid på å planlegge kappingen. I de nye lokalene vil alt bli tilrettelagt på en mye mer effektiv måte.
– Selve kappingen er gjort på null tid, men vi bruker mye tid på krankjøring. I tillegg må vi vandre mye for å finne alt vi trenger. Vi har målt at vi har gått 17.000 skritt på en dag, sier Dahl og Løveng.
De største kundene er Kjeldstad Trelast og Støren Trelast. Begge henter ut varer i størrelsesorden en lastebil i uken til sine kunder.
– Når vi kommer i de nye lokalene vil vi bli mer offensive i forhold til salg ettersom vi kan jobbe mer effektivt. Vi skal ikke gå Kjeldstad og Støren i næringen, men vi har også mange kunder nord i landet som vi kan sette inn mer ressurser mot, sier Løveng.

Ville til Sjøsiden

Splitkons etablering i Hommelvik oppsto på grunn av at Kjeldstad Trelast la ned sin avdeling og flyttet alt til Selbu. I perioden etter nedleggelsen arbeidet Løveng både i den lokale jernvareforretningen og som kapper på timesbasis, før han fikk fast ansettelse i Splitkon.
– Jeg har jobbet for dem i 15 år, og da vi skulle på jakt etter nye lokaler ønsket vi opprinnelig et lokale på Sjøsiden i Hommelvik ettersom vår virksomhet har slektskap med Kjeldstad. Vi jobbet lenge med planene, men kom ikke i mål. Da Vikaune kom på banen, fikk vi en avtale om leie av et lokale på 2.000 kvadratmeter. Bygget er under oppføring, og vil stå ferdig i høst. Vi trenger 14 dager på å flytte, men vår høysesong varer frem til desember og vi kan derfor ikke flytte før det har roet seg ned, sier Løveng.

Les forrige sak:
MODERNE TRAKTORER: - Det er et økende behov for gode maskiner i landbruket i kampen mot tidsmarginer ved innhøsting. Det er kostbart med avlinger som bonden ikke rekker å høste, sier Erik Bjørgum som er selger av helvare på Eiksenteret i Stjørdal.
Boligmegler ble traktormann

- På fritida hender det ofte jeg koser meg med å kjøre traktor

Close