6 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Flytter to skoler til sentrum

|| Ann Kristin Sollihaug fra Stjørdal Misjonskirke og daglig leder Vidar Lykkås ved Fagerhaug oppvekstsenter ser fram til prosessen med å flytte skolene til eiendommen på Evja. De overtar anlegget 1. april, og ved skolestart skal de ta i mot elevene i Stjørdal sentrum.||

– Nå flytter vi skolene til gangavstand til de aller fleste av våre elever. Dette vil gjøre skolen vår enda mer attraktiv, det er jeg helt sikker på, sier Vidar Lykkås som er daglig leder for Fagerhaug oppvekstsenter.

Fra skolestart 2018

Søndag var det en enstemmig menighet i Stjørdal Misjonskirke som godkjente kjøpet av eiendommene ved Evja i Stjørdal sentrum. Siden trafikklærerutdanningen flyttet til Tangen før inneværende skoleår har bygningene stått tomme. Det har også de tidligere lokalene til postsorteringen i Stjørdal, men disse er nå delvis utleid til et bilfirma. 1. april overtar Stjørdal Misjonskirke eiendommene og fra høsten 2018 blir det fullt med skoleelever og lærere ved Evja som ligger litt øst i Stjørdal sentrum. Hvor mange vet ikke Lykkås, men han spår en betydelig elevvekst.

– Det er sannsynlig å tro at det blir 200 elever ved de to skolene våre fra kommende skoleår, antyder Vidar Lykkås, mens Ann Kristin Sollihaug som representerer misjonskirken tror på et enda større antall.

– Jeg tror det blir enda flere. Vi har sett en stor interesse den siste tiden, og det er bare på rykter om at vi er på flyttefot. Nå når det bekreftes at skolen flyttes vil det øke interessen enda mer, spår Sollihaug.

Kan ha 310 elever

I dag har de to skolene totalt opp mot 160 elever. Den kristne skolen har hatt en stabil elevmasse på cirka 100 elever de seneste årene, mens den internasjonale skolen har vokst fort. Nå er det over 60 elever ved Fagerhaug international school. Og nå er det virkelig rom for å vokse ytterligere.

Coop Storlien artikkelnivå

– Utdanningsdirektoratet har bestemt at vi totalt kan ha 310 elever, fordelt med 160 på den kristne skolen og 150 på den internasjonale skolen. Men samtidig er det viktig å presisere at vi ikke har noe ønske om å bli størst mulig, sier Lykkås.

– Våre skoler skal fortsatt ha små klasser med høy lærertetthet, poengterer Ann Kristin Sollihaug. Nøkkeltallet for Fagerhaug-skolene er én pedagog pr. sju elever.

– Fantastisk eiendom

De to Fagerhaug-skolene har vokst i sine nåværende lokaler på Skatval, og flyttingen vil gjøre skolene enda mer attraktive. Både plasseringsmessig bygningsmessig vil flyttingen fra Skatval til Evja bety et stort løft.

– Vi føler at vi har sikret oss en fantastisk eiendom. Her er det mulig å få til videre utbygging, og vi kommer veldig tett innpå de store boligområdene, og gjør oss mye lettere tilgjengelig for mange flere. Dessuten flytter vi fra et skoleanlegg som ble bygd i 1955 til dette anlegget som er bygd i 1998 og 2008. Det kjennes veldig nytt ut for oss, sier Ann Kristin Sollihaug.

Vil bygge kirkebygg

Stjørdal Misjonskirke er kjøper av eiendommen. I dag eier de eiendommen som huser skolene og barnehage på Skatval pluss misjonskirken på Kvislabakken. Barnehagen skal fortsette å drive og utvikles på Skatval. Hva som skjer med resten er foreløpig ikke noe de ønsker å snakke så høyt om.

– I første omgang skal vi flytte skolene hit til Evja. Det innebærer at vi kommer til å samarbeide om å bruke de lokalene det er hensiktsmessig å samarbeide om. Skolen drives på dagtid, mens menigheten har sin virksomhet på kveld og helg. Etter hvert ønsker vi å samlokalisere ved å bygge et kirkebygg på Evja, men dette er foreløpig på arkitektnivå, sier Ann Kristin Sollihaug.

– Hva skjer med de eiendommene dere eier fra tidligere?

– Det får vi komme tilbake til etter hvert. Selvsagt har vi tanker om dette, men det er ennå ikke helt bestemt.

Forberedt på mange søkere

Daglig leder Vidar Lykkås og misjonskirkens Ann Kristin Sollihaug forteller at de allerede har oppfattet økt interesse for deres to skoletilbud basert på rykter om at de skal flytte fra Skatval til Stjørdal sentrum. Nå som flyttingen bekreftes ser de for seg enda mer interesse.

– Venter dere en søkerstorm til de to skolene?

– Vi forventer vel at det blir en god del søkere ja. Hvis foreldrene ønsker at deres barn skal starte hos oss, har vi mulighet til å ta inn 310 elever, sier Lykkås, som imidlertid bekrefter at det vil bli en krevende prosess å eventuelt vokse fra 160 til 310 på ett år.

– Det vil bety en ganske krevende jobb, for vi legger veldig mye kraft i rekruttering av vår stab, sier Lykkås som pr i dag har 50 ansatte ved de to skolene.

– Det vi kan love er uansett at vi skal holde lærertettheten oppe, vi skal ha små klasser på 15-16 elever og ha et knallbra skoletilbud.

Les forrige sak:
||
Savnet turgåer funnet i god behold

Politiet i Trøndelag meldte på sin Twitter-konto mandag klokka 17.45 at […]

Close