14 °C Stjørdal, NO
01/10/2020

Flyttet fabrikken inn på låven

Jentene på Tunet produserer sjokolade i nye og flotte lokaler på gården i Selbu

SJOKOLADEMAKERE: Iris Martinsen Aune, Jintana Gullseth og Hilde Jørgensen i ferd med å fylle sjokolade i former. SJOKOLADEMAKERE: Iris Martinsen Aune, Jintana Gullseth og Hilde Jørgensen i ferd med å fylle sjokolade i former.

Jentene på Tunet i Selbu leverer skikkelig sjokoladefryd til et stort marked. Nå skjer produksjonen i nye og flotte lokaler på gården i Selbu.

Renoveringen av driftsbygningen i Selbu er utført av Byggservice 1 og nå er produksjonen av fristende sjokolade i full gang på gården. Denne gården tilhører eierne av bedriften Jentene på Tunet. Ideen med produksjon av sjokolade i flere fristende utgaver kom samtidig med driften av Selbutunet. Etter en forsiktig start, gikk salget over all forventning. Dette fristet til nye investeringer både i utstyr og bygninger for produksjon.

NYE OG FLOTTE lokaler gjør produksjonen enklere i Selbu hos Jentene på Tunet.
NYE OG FLOTTE lokaler gjør produksjonen enklere i Selbu hos Jentene på Tunet.
Bedriften har vokst

– Ideen om en større produksjonslinje har vokst med erfaringene våre. Vi var på utkikk lokale steder i egen kommune, men falt til slutt på investeringer i egen driftsbygning. God sjokolade skaper glede, den kan forebygge sykdom og nytelsen gir en avslappende følelse, sier Eivind Aune og kan være stolt over resultatene så langt i prosessen. Han hadde bryllupsfesten i samme lokale da Iris Martinsen ble gift Aune. Nå er de to i full gang med produksjonen i nyrenoverte lokaler og har med minst et 15-talls medarbeidere fra den første flytende sjokolade til ferdig pakkede esker. Produksjon, kjøling, pakking og vask utgjør noen av flere lokaler i bygget.

LAGER SØTE FRISTELSER: Praewa Janthed og Suttida Phanchampa heller smeltet sjokolade i former.
LAGER SØTE FRISTELSER: Praewa Janthed og Suttida Phanchampa heller smeltet sjokolade i former.
Stort utvalg

Jentene på Tunet med sitt varemerke Sjokoladefryd, lager et 30-talls ulike smaker og utvalg blant sjokoladen basert på kakaobønner. Råstoffene kjøpes inn i form av sjokolade-base fra produsenten Valrhona. Denne skal gjennom flere prosesser for å skapes til fristende konfekt med utspring fra Selbu. Produktet Nordlys, er sikret som eget varemerke og selger meget godt. Alt er håndverk uten raske maskinelle prosesser. På pakkeriet er jentene Julie, Åshild og Laura i gang med å fylle opp esker med sjokolade for utsending.

VASKER: Ingunn Evjen Kallar tar et tak inne på den helt nye vaskelinjen.
VASKER: Ingunn Evjen Kallar tar et tak inne på den helt nye vaskelinjen.
Etablerer utsalg på gården

– Hvordan oppleves de nye produksjons- og pakkerommene?

– Vi opplever nå en helt ny hverdag når det gjelder både kapasitet og fasiliteter. Gode muligheter for utvidelser i produksjonen gir oss økt tro på konseptet videre. Arbeidsplassene som følger av dette håper vi kan være en inspirasjon også, sier Eivind Aune som nylig hadde 20 personer på lønningslista. Lokalene skal kombineres med selskaps- og møtelokaler oppe i andre etasje. Samtidig blir det nå etablert et eget utsalg på gården med muligheter for å kjøpe produktene direkte fra produsent. Jentene på Tunet skal også ut i verden med sine produkter. Nordiske land som Sverige, Finland og Danmark er i lupen som nye markeder, det skjer samtidig som England kan være et aktuelt marked.

– Vi har nå foretatt noen investeringer i lokaler og maskiner. Vi bygger stein på stein og må forholde oss til både sukkeravgifter og korona, sier Eivind. Han kommer fra en musikalsk familie og håper å kunne dele noen kortreiste toner på tunet etter hvert.

EROBRER LANDET: Fristende håndlaget sjokolade sendes ut over hele landet fra Selbu.
EROBRER LANDET: Fristende håndlaget sjokolade sendes ut over hele landet fra Selbu.
Vil erobre Norden

– Blir det avsatt av tid til sang, piano og gitar sammen med bror John Oddstein?

– Nå ser vi endelig lyset i tunnelen når det gjelder ferdigstillelse av driftsbygget med inventar. Med litt værskifte spiller vi gjerne opp ute, eller vi spiller i et hjørne i utsalget på gården. Snart ønsker vi velkommen innom for en handel med smakfull sjokolade, bli gjerne med oss i målet om å erobre Norden, sier Eivind Aune.

Les forrige sak:
To biler i ulykke på E6

Påkjørsel bakfra på Skatval

Close