-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

”Foill dækning” i Mostadmark

SAU OG VILT: Liv Hilde Molund (bak) og små-sauene (f.v) June Molund, Tina Venn Krogstad og Ronja Hansen i visa Sau og vilt.

 

Sist ungdomslaget var på lufta med revy var temafokus rettet mot alt grenda hadde mistet av bl.a. kommunale tjenester og andre servicetilbud. Denne gangen spraker de like bredt, men stormen Dagmar som slo ut alt telefonnett i Mostadmarka i vinter får litt ekstra oppmerksomhet, skal vi tro regissør Rakel Sivertsen.

Ikke ultralokal
Selvsagt har Telenor fått henvendelse fra revygjengen om sponsormidler og de har åpnet pengepungen, det skulle bare mangle.
Til sammen tretten skuespillere entrer scenen førstkommende lørdag og da S-N besøkte Mostadmark samfunnshus stod gjengen foran en hektisk uke med prøver og siste finpuss før publikum får oppleve årets revy.
– Ja sånn er det i Mostadmarka også, sier Rakel Sivertsen, hun er regissør for revyen for andre gang og stortrives i den rollen. Hun berømmer revymiljøet i grenda.
– Her bidrar alle med alt, spesielt gledelig er det at så mange skriver gode tekster, sier hun og viser til at både snekkere og unge skuespillere har bidratt med stoff og ideer.
– Men de har ikke bare skrevet om lokale forhold, så revyen er severdig selv om man ikke har innstendig kjennskap til ulike hendelser og folket i Mostadmark, forteller Rakel Sivertsen før hun rettleder gjengen i åpningssangen.

Nye erfaringer
Siden sist gang det var revy i Mostadmarka har gjengen deltatt på to revyfestivaler med stort hell. Det tror regissør Rakel Sivertsen har vært nyttig erfaring.
– Mostadmarkrevyen har blitt godt mottatt på revyfestivalene både i Hemne og på Høylandet, der de har vært representert med flere nummer, som alle har høstet god respons forteller hun.
All denne erfaringen har gjengen med seg når de nå skal vise sin nye revy ”Foill dækning” hele tre ganger, med premiere lørdag 3.mars. Deretter spiller de søndag 4. og lørdag 10. mars.
Billettsalget er i full gang og det er ennå plasser igjen for de som liker lokalrevy på lokalet.

Tradisjonelt og toillat
Revyen ”Foill dækning” er som de fleste andre lokalrevyer en blanding av skjemt og alvor. Finurlig fordelt over sketsjer, viser og monologer. Revyen sparker nok i alle retninger, selv om de siste års hendelser får litt ekstra oppmerksomhet.
– Skal jeg trekke fram noe som går igjen, er det ulike dyr i ulike settinger, røper Rakel Sivertsen.
Og dyr kan jo være både seriøse og toillatte. Nå øves det intenst denne uka mot premieren i Mostadmark samfunnshus førstkommende lørdag.

 

 

Les forrige sak:
Jenter som trives i Draksten. F.v. Åse Tiller, Silje Bakk Jevne, Andrea Bakk Jevne, foran, Malin Wiggen.
Fint å være drakstning

  Draksten har i dag vel 100 innbyggere. Bygda ligger høyt […]

Close