10 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

– Folk har blitt veldig bevisste på å ta vare på sine dyr

Sveberg Dyrehospital åpner to nye klinikker i Trondheim

Veterinær Karijanne Kjeldsen (t.v) undersøker den fire måneder gamle hunden Enja. I bakgrunnen står fungerende daglig leder Benedikte Hilmo. Begge de to starter ved de nye klinikkene som åpner i løpet av de neste ukene. Veterinær Karijanne Kjeldsen (t.v) undersøker den fire måneder gamle hunden Enja. I bakgrunnen står fungerende daglig leder Benedikte Hilmo. Begge de to starter ved de nye klinikkene som åpner i løpet av de neste ukene.

I februar åpnet Sveberg Dyrehospital ny klinikk i Meråker. Nå utvider de nok en gang og åpner to nye klinikker i Trondheim. På Valentinlyst Smådyrklinikk og Lade Arena Smådyrklinikk vil de i tillegg til vanlige smådyr satse mer på eksotiske dyr.

Siden Sveberg Dyrehospital åpnet dørene for første gang i 2011, med kun tre ansatte den gangen, har klinikken vokst og utviklet seg betydelig. I dag har de 15 ansatte, og i februar i år åpnet de ny klinikk i Meråker.

Nå blir det altså ytterligere to nye klinikker. I løpet av de neste ukene åpner Valentinlyst Smådyrklinikk og Lade Arena Smådyrklinikk. Alle de fire klinikkene vil gå under kjedenavnet Blå Pote Dyrehelse.

– Blå Pote har hatt en gradvis utvikling og blitt et svært godt team. Det er travle dager og mye å ta unna på Sveberg. I Trondheim har vi mulighet til å komme nærmere flere av kundene våre. Da blir det lettere å stikke innom hvis man for eksempel kun trenger en konsultasjon eller utredning, helsesjekk, ta en vaksine eller andre rutinemessige behandlinger, sier Benedikte Hilmo, som blir fungerende daglig leder på de nye klinikkene.

Eksotiske dyr

Klinikken på Sveberg tilbyr tjenester som ultralyd, røntgen, laboratorium, behandling av alle typer beinbrudd, ryggkirurgi, korsbåndsoperasjoner, vanntredemølle og elektroterapi til alle typer små kjæledyr. På klinikkene i Trondheim vil de i første omgang satse på polikliniske tjenester som konsultasjoner, vaksinering, sårstell og kastrering. Større utredninger og kirurgi vil henvises til Sveberg.

I tillegg får de med seg en veterinær med stor interesse for eksotiske dyr.

– Dette er også et marked vi ønsker å appellere til og som vi føler er en mangelvare på klinikkene rundt omkring. Eksotiske dyr og reptiler er noe det selges mye av i området, og da trenger vi noen som kan ta vare på dem også. Derfor er vi glade for å kunne satse mer på nettopp dette på Valentinlyst og Lade Arena, sier Hilmo.

Eksotiske dyr og reptiler er noe det selges mye av i området

Bruker mer penger på dyr

Foreløpig vil det bli ansatt tre personer fordelt på de to nye klinikkene. Målet er å ansette flere på sikt, noe Hilmo mener er realistisk.

– Det er et marked som har forandret seg mye de siste 20 årene. Folk har blitt veldig bevisste på å ta vare på sine firbeinte venner, og bruker mye penger på dette i dag. Vi ser det spesielt nå i forbindelse med koronaen også. Folk bruker mye penger på sport og dyr, og vi håper dette er en trend som fortsetter. Derfor er det nok realistisk at vi har ansatt flere innen 2022, sier hun.

Valentinlyst Smådyrklinikk blir den første av de to som åpner, og det skjer allerede neste uke. Klinikken på Lade Arena vil åpne et par uker senere.

Les forrige sak:
Gassutvikling i Stjørdal sentrum

Ikke meldt om personskade

Close