9 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Folk strømmer til utleieordning: – Vi tror det bare blir mer og mer fremover

Da sommervarmen gjorde sitt inntog ble det travle dager på BUA

Da sommervarmen gjorde sitt inntog ble det travle dager på BUA Stjørdal. Heldigvis har prosjektleder Brynhild Jorid Rotvold fått styrket laget med to drevne damer. Fra venstre: Line Marie Raaen, Brynhild Jorid Rotvold og Vanessa Bassalobre Teixeira. Da sommervarmen gjorde sitt inntog ble det travle dager på BUA Stjørdal. Heldigvis har prosjektleder Brynhild Jorid Rotvold fått styrket laget med to drevne damer. Fra venstre: Line Marie Raaen, Brynhild Jorid Rotvold og Vanessa Bassalobre Teixeira.

Utleieordningen BUA har merket at finværet trekker stjørdalingene ut, og mye av det mest populære sommerutstyret har fløyet ut av dørene.

–  Jeg merker allerede at det blir en sommer med mye mer utlån enn i 2020. Under fjorårets sesong gjorde vi oss noen erfaringer, og har investert og handlet inn en del av det mest populære utstyret. Men jeg ser allerede nå at det er flere ting vi kunne hatt mer av, sier prosjektleder ved BUA Stjørdal, Brynhild Jorid Rotvold.

Tom for utstyr

Selv om de har gått til innkjøp av mer og oppdatert lageret, har de likevel opplevd å gå tom for noe av utstyret. Deriblant hybridsykkel for voksne, packraft og SUP-brett.

– Vi har også gått tom for frisbee, som har blitt veldig populært. I tillegg har vi merket en økende interesse for friluftsutstyr; kano, fiskestenger, telt og hengekøyer har vi lånt ut mye av, forklarer hun.

Rotvold legger til at de fleste er flinke til å vaske utstyret etter seg, men at noen har et forbedringspotensial.

–  Vi får lånt ut utstyret raskere igjen, hvis folk er flinke til å vaske etter seg. Vi desinfiserer alt, men det er i utgangspunktet kunden som skal ta vaskerunden, forklarer hun

Hun presiserer at man kan reservere utstyr på nett i maks 14 dager i forkant, og senest to dager før. Hvis ikke er det bare å ta kontakt på telefon, så skal de være behjelpelig.

God sommer

Rotvold opplyser at begynnelsen av mai måned var litt roligere. Den lille pausen kom som bestilt, i og med at de trengte tiden til å opplære ny arbeidskraft, i tillegg til å rydde ut vintersesongen og få på plass sommerutstyret.

–  Men da finværet kom øket det raskt på, og jeg tror det bare blir mer og mer fremover. Vi har blant annet fått en del besøk av besteforeldre som kommer og låner noe for å underholde barnebarna som er hjemme. Jeg har stor tro på at det blir en bra sommer. Heldigvis har jeg fått med meg to flotte damer som skal hjelpe meg i år, sier Rotvold.

Nå har BUA søkt midler, slik at de forhåpentligvis kan bringe tilbake en av fjorårets store vinnere.

–  Vi håper vi får tilskudd slik at vi også i sommer kan tilby barna aktivitetskort. Vi hadde blant annet klatrekort i fjor, som ble veldig populært. Så vi håper vi får det samme i år også, avslutter hun.

Les forrige sak:
Nå skal det gamle beiteområdet tas i bruk igjen

Karl Erik Lium får tilskudd fra kommunen

Close