11 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Folkets Hus: En tålmodighetsprøve

UTSATT: Det går ut over gløden, sier Øystein Sneisen (t.h) som sammen med Roger Snustad (t.v) og flere har tatt initiativ til å modernisere Folkets Hus i Hommelvik.

 

 

Initiativtakerne til utvidelse og modernisering av Folkets Hus i Hommelvik vet ikke om det er en god eller dårlig nyhet at saken ble utsatt nok en gang. Nå skal det utredes om prosjektet kan få statlige midler.

Planen om å modernisere og utvide Folkets Hus i Hommelvik har eksistert i snart seksti år. Men i løpet av de siste par årene har en liten gruppe kommet opp med et forslag som både er økonomisk overkommelig og hensiktsmessig i forhold til bruken av huset.

Utsatt siden februar
De har allerede stiftet en ny organisasjon og venter nå bare på kommunestyrets vedtak om å få kjøpe bygningen og at kommunen tar på seg driftsansvaret når moderniseringen er ferdig.
– I februar ble saken utsatt da en del juridiske spørsmål måtte avklares. Dette er nå klarert og alt ligger til rette for at vi kan begynne arbeidet og dugnaden, sier en lettere oppgitt Øystein Sneisen. Han er styreleder i det nye Folkets Hus og innrømmer at tålmodet er i ferd med å bli oppbrukt.
Mandag skulle kommunestyret behandle saken, men ved møtets start informerte ordfører Terje Granmo om at saken er utsatt en måned på grunn av ny informasjon.
Pådriver for nytt Folkets Hus, Øystein Sneisen visste om forslaget før møtet, men er ikke overlykkelig av den grunn.
– Gløden varer ikke evig, sier Sneisen, etter at forslaget allerede er utsatt flere ganger, først i februar, så i april.
-Vårt forslag er en begrenset utvidelse og modernisering, kostnadsberegnet til ca 15.mill, hvorav en tredjedel er dugnadsinnsats. Den forsvinner nok om dette blir et rent kommunalt prosjekt, sier Øystein Sneisen.

Coop Storlien artikkelnivå

 

PRAKTBYGG: Hvis initiativtakerne til det nye Folkets Hus får realisert sine planer vil det nye bygget bli en praktbygg i Hommelvik.

 

Sambruk med HOBOS
Det er byggingen av sykehjem på nabotomta som nå er årsaken til utsettelsen. I den forbindelse skal kommunen undersøke om det var mulig å drive sambruk av Folkets Hus, da de nye sykehjemsplassene vil være i gåavstand til huset.
I ly av dette reises det en lang rekke spørsmål og nye økonomiske beregninger må til.
Det eksisterende forslaget omhandler modernisering av scene og garderobeløsninger, samt møterom i andre etasje i det gamle bygget. Et framtidig sambruk med Sykehjem/HOBOS vil foregå i de områdene man i utgangspunktet ikke skulle gjøre noe med i denne omgang.
– Skulle det så vise seg at de nye planene er gjennomførbare, vil det bety et stort pluss for huset, det er det ingen tvil om, sier Øystein Sneisen.
– Nå sa ordføreren fra kommunestyrets talerstol at saken skulle behandles den 27.juni. En måned til kan vi vente, sier Øystein Sneisen, som nå ser at muligheten for å få pusset opp Folkets Hus i Hommelvik er nærmere enn noen gang.
Det ble ingen diskusjoner i kommunestyret etter ordførerens korte orientering.

Les forrige sak:
Hannah holdt velkomsttale og leste dikt for de tilhørende ved hjelp av talemaskin.
Abstrakt kunst på Ole Vig

  Kunstutstillingen er til å med 10. juni. Bildene er fingermalte […]

Close