3 °C Stjørdal, NO
23/10/2020

For varmt i rådhuset

Ansatte føler seg uopplagte og tunge i hodet

RAMMES AV DÅRLIG LUFT: - Å gå hjem tidlig på grunn av dårlig form, går ut over både servicenivå, produktivitet og fritid, mener de 27 ansatte som har sine kontor i denne fløyen av rådhuset. RAMMES AV DÅRLIG LUFT: – Å gå hjem tidlig på grunn av dårlig form, går ut over både servicenivå, produktivitet og fritid, mener de 27 ansatte som har sine kontor i denne fløyen av rådhuset.

Samtlige 27 medarbeidere i kommunens økonomi-, personal- og IT-avdeling klaget over inneklimaet i rådhusets andre etasje. Nå er målinger gjort og de viser at temperaturene er i overkant av det anbefalte.

– Gjennom hele året går flere ansatte tidligere hjem fra jobb enn planlagt fordi de føler seg uopplagte og tunge i hodet, og ser seg nødt til å ta en økt hjemmekontor om ettermiddagen/kvelden for å komme i havn med arbeidsoppgavene, heter det i brevet som de 27 ansatte sendte til rådmann Anne Kathrine Slungård.

Nå har eiendomsavdelingen foretatt målinger av inneklimaet i den aktuelle delen av rådhuset i Stjørdal.

– Tallene viser at temperaturene er noe høye i forhold til anbefalinger, og kan være en av årsakene til den opplevde kvaliteten på innelufta, skriver eiendomssjef Bjørn Bremseth i en sak som nå legges fram for arbeidsmiljøutvalget.

Anbefalt innetemperatur er 22 grader og gjennomsnitts-temperaturene i de aktuelle kontorene ligger mellom 22,1 og 25,4 i de målingene som er foretatt.

– Temperaturen bør senkes slik at den når maks 22 grader, er ett av de grep som nå anbefales i den politiske saken. Eiendomssjefen er imidlertid tydelig på at han ikke kan si når rådhuset kan tilgodeses med nytt ventilasjonsanlegg.

– Rådmannen er klar over at inneklimaet oppleves som de ansatte beskriver det. Det er imidlertid en stor kostnad, antatt nærmere 10 millioner kroner, hvis ventilasjon-/varmeanleggene skal byttes ut, da det ikke nytter å bytte bare for 2. etasje. Rådmannen kan derfor ikke si noe nærmere nå når et slikt renoveringsprosjekt kan realiseres, skriver Bjørn Bremseth på vegne av rådmann Anne Kathrine Slungård.

Les forrige sak:
Flere trailere har stått bom fast på E14 onsdag. (Foto: s-n.no-tipser)
Seks trailere sto fast på E14

Svært glatt på stedet, i følge politiet

Close