7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Forbereder seg på opprykk

– NFF har vært på befaring, og meddelt at de kommer tilbake med en kravliste til oss

HÅPER PÅ STOROPPMØTE: Helene Arnø i Stjørdals-Blink gleder seg til helgens oppgjør mot Fredrikstad. Seier mot Østfold-klubben betyr at laget er ett skritt nærmere opprykk til 1. divisjon.

Ledelsen i Stjørdals-Blink Fotball har for lengst startet forberedelsene til en sesong på landets nest høyeste nivå.

Hvis Stjørdals-Blink vinner mot Fredrikstad søndag, er laget fire poeng unna opprykk til Obos-ligaen hvis vi forutsetter at Kvik Halden vinner sine gjenstående kamper. For flere uker siden startet klubbens ledelse forberedelse for et mulig opprykk til Obos-ligaen. Det kan bli en kostbar reise for å tilfredsstille kravene til Norges Fotballforbund (NFF).

De generelle kravene til norske toppklubber ligger offentlig tilgjengelig på NFFs hjemmeside. Blant annet krever forbundet sitteplasser for 800 tilskuere for en 1. divisjonsklubb. I dag råder klubben over 300 sitteplasser. Andre krav gjelder blant annet lys, kameratårn, toaletter, garderobeforhold og mediabekvemmeligheter.

– NFF har vært på befaring, og meddelt at de kommer tilbake med en kravliste til oss. Vi kan ikke gå ut med detaljene før kravlisten foreligger, sier Helene Arnø, leder i Stjørdals-Blink Fotball.

Får tilført midler

I ytterste konsekvens kan forbundet si at Blinkbanen ikke tilfredsstiller kravene, men mye skal hende om det blir en realitet. Det som uansett er sikkert er at det vil påløpe kostnader før Stjørdals-Blink godkjennes som 1. divisjonsklubb, men et eventuelt opprykk genererer også inntekter.

– Vi får økte kostnader, men hvor mye vet vi ikke noe sikkert om før vi mottar kravlisten. Samtidig økes også inntektene, som vi får gjennom mediapakken til Obos-ligaen, sier Arnø, som sier at årets regnskap så langt ser greit ut.

På sponsorjakt

I tillegg har klubben startet jakten på økte sponsorinntekter. En 1. divisjonsklubb vil alltid være mer attraktiv enn en 2. divisjonsklubb. Det håper Stjørdals-Blink-ledelsen skal gi klingende mynt i kassen, men de vil også fortsette å opptre som en nøktern klubb. Trolig blir klubben ved et opprykk én av få klubber i 1. divisjon som ikke har ansatt daglig leder.

– Obos-ligaen vil gi mer tilbake til sponsorene, og da håper og tror vi at det bidrar til økte sponsorinntekter. Vi har allerede begynt med sponsorarbeidet foran neste sesong, sier Arnø.

Håper på stinn brakke

For en måned siden fikk Stjørdals-Blink inn 300.000 kroner gjennom «Kronekampen» mot Moss. Hele 790 tilskuere overvar kampen. Mot Fredrikstad søndag håper Arnø at minst like mange møter opp.

– Det fortjener spillerne og de frivillige i klubben, som har lagt ned en fantastisk innsats hele sesongen. Hvis vi rykker opp vil det bety svært mye for Stjørdal og for dalføret, sier hun.

 

Les forrige sak:
168 deltakere fyller opp storsalen

Høstferiens vakreste eventyr for gamingglade ungdommer er i gang

Close