-3 °C Stjørdal, NO
20/01/2019

Fyller opp vogner med vann

Brannsjefen i Meråker innfører forbud mot åpen ild og forbereder seg ekstra

Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild. Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild.

Tirsdag innførte brannsjefen i Meråker forbud mot bruk av all åpen ild utendørs.

– Det er ekstremt tørt ute i terrenget. Indeksen for meget stor skogbrannfare starter på 70, tirsdag ble den målt til 153 i Meråker, sier brannsjef Håvard Nicolausson.

Han har dermed fulgt etter brannsjefen i Stjørdal, Bjørn Rønning, som har innført totalforbud mot åpen ild utendørs både i Stjørdal og Selbu.

– Forbudet i Meråker er akkurat likedan som det som er innført i Stjørdal. Det innebærer at den eneste ilden utendørs er grilling i egen hage under kontinuerlig tilsyn, sier Håvard Nicolausson, som også henger seg på oppfordringen fra Rønning om å nyte kald turmat så lenge været er som det er.

I tillegg til dette forebyggende tiltaket med forbud, har brannvesenet i Meråker også gjort andre grep.

– Vi har en meget god og konstruktiv dialog med bygdas store grunneier, Meraker Brug, som følger opp med sine ansatte. I tillegg gjør vi også beredskapsmessige grep. I løpet av uka skal vi ha fylt opp to store gjødselsvogner med vann som blir stasjonert på brannstasjonen, sier Håvard Nicolausson.

Det generelle forbudet mot bruk av åpen ild utendørs i meråker ble innført tirsdag klokka 15.

 

 

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bjørn observert i Hegra

Sett i hogstfelt 200 meter fra bebyggelse

Close