14 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Fyller opp vogner med vann

Brannsjefen i Meråker innfører forbud mot åpen ild og forbereder seg ekstra

Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild. Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild.

Tirsdag innførte brannsjefen i Meråker forbud mot bruk av all åpen ild utendørs.

– Det er ekstremt tørt ute i terrenget. Indeksen for meget stor skogbrannfare starter på 70, tirsdag ble den målt til 153 i Meråker, sier brannsjef Håvard Nicolausson.

Han har dermed fulgt etter brannsjefen i Stjørdal, Bjørn Rønning, som har innført totalforbud mot åpen ild utendørs både i Stjørdal og Selbu.

– Forbudet i Meråker er akkurat likedan som det som er innført i Stjørdal. Det innebærer at den eneste ilden utendørs er grilling i egen hage under kontinuerlig tilsyn, sier Håvard Nicolausson, som også henger seg på oppfordringen fra Rønning om å nyte kald turmat så lenge været er som det er.

I tillegg til dette forebyggende tiltaket med forbud, har brannvesenet i Meråker også gjort andre grep.

– Vi har en meget god og konstruktiv dialog med bygdas store grunneier, Meraker Brug, som følger opp med sine ansatte. I tillegg gjør vi også beredskapsmessige grep. I løpet av uka skal vi ha fylt opp to store gjødselsvogner med vann som blir stasjonert på brannstasjonen, sier Håvard Nicolausson.

Ren Røros Lesmer mobil

Det generelle forbudet mot bruk av åpen ild utendørs i meråker ble innført tirsdag klokka 15.

 

 

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bjørn observert i Hegra

Sett i hogstfelt 200 meter fra bebyggelse

Close