13 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Foreningen inviterer til filmforestilling

– Filmen vil bidra til å gi oss økt innsikt

Styret i Stjørdal demensforening håper på god oppslutning om filmen om demens de skal vise 25. mai, fra v. Gunn Kvaal, Hilde Vollan Lier, Tove Sætnan, Lillian Røst, Maiken Rolseth og Andrea Krovoll. Foto: Privat Styret i Stjørdal demensforening håper på god oppslutning om filmen om demens de skal vise 25. mai, fra v. Gunn Kvaal, Hilde Vollan Lier, Tove Sætnan, Lillian Røst, Maiken Rolseth og Andrea Krovoll. Foto: Privat

Stjørdal demensforening inviterer for første gang til en filmforestilling om demens.

Filmen fra 2020 heter ”The Father”, hvor Oscar-vinner Anthony Hopkins spiller en mann med demens, og hvor seerne får oppleve demens gjennom hovedpersonens perspektiv.

– Vi i demensforeningen jobber med å spre informasjon og få befolkningen til å forstå hva demens er for noe. Filmen vil bidra til å gi oss økt innsikt om sykdommen, sier Andrea Krovoll, som er leder i Stjørdal demensforening.

Åpen for flere

Filmforestillingen i Kimen 25. mai vil være åpen for alle medlemmer, men det vil være plasser også for andre interesserte.

– De som ønsker å se den kan bare ta kontakt med oss, og så blir det førstemann til mølla. I tillegg til selve filmen vil vi ordne med en kaffekopp og noe å bite når filmen er ferdig, og vi i styret vil være tilgjengelig for en prat for alle som ønsker mer informasjon. Vi kommer også til å hente to fagpersoner fra kommunen som vil være tilgjengelig for publikum i etterkant av forestillingen, sier hun.

81 medlemmer

Stjørdal demensforening ble opprettet i 1999 av Anne Marie Nessimo og Terje Eriksen, som en ideell organisasjon under nasjonalforeningen for folkehelsen. Demensforeningen har 81 medlemmer som enten er pårørende eller interesserte i å vite mer om sykdommen. Foreningen arrangerer jevnlig informasjonsmøter og gjennomfører møter blant annet ved bosentre.

Krovoll håper så mange som mulig har anledning til å komme 25. mai.

– Det er første gang vi arrangerer en kinoforestilling, og filmen vises først 29. mai som ordinær kinoforestilling, sier hun.

Les forrige sak:
- Nå vil jeg satse på båtturer, sier rosegartneren Jan Kjørsvik, som ble bussjåfør og nå skipper på egen skute.
Jan ga opp drømmen som rosegartner. Nå satser han på båtturer i stedet

Jan Kjørsvik (61) vil ta med barn og voksne på fjorden

Close