11 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Foreslår ny svømmehall i Lånke

Tror det er mulig med byggestart allerede neste år

Tommy Reinås (MDG) lanserer nå et forslag om å bygge ny kommunal svømmehall i Lånke. Tommy Reinås (MDG) lanserer nå et forslag om å bygge ny kommunal svømmehall i Lånke.

Lokalpolitiker Tommy Reinås lanserer nå et forslag om at det skal bygges ny svømmehall i Lånke.

– Vi kommer til å foreslå at Lånke får sin egen 25-meters svømmehall, og at det blir byggestart for denne allerede neste år, sier Tommy Reinås fra Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Svømmehallsituasjonen i Stjørdal er temmelig komplisert for tiden. Nå lanserer altså MDG et helt nytt alternativ, og han mener dette absolutt er realistisk.

– Vi foreslår en «enkel» svømmehall med 25 meters lengde, uten stupetårn og ingen enorm dybde. I Selbu er de i gang med å bygge en slik svømmehall, og der er kostanden beregnet til omtrent 40 millioner. Spillemidler er med på å finansiere deler av dette, sier Reinås.

Han legger ikke skjul på at det er på høy tid at Lånke også får kommunalt bidrag til haller.

– Lånke har tidligere bygd og finansiert sin egen idrettshall og skytehall, mens andre kommunedeler har fått idrettshall og skytehall kommunefinansert. Derfor er det nå kanskje Lånke sin tur til å få en svømmehall kommunalt finansiert. Hegra har allerede en kommunalt finansiert hall, sier Reinås.

Coop Storlien artikkelnivå

Forslaget fra Reinås går ut på å bygge den nye svømmehallen i området ved Lånke skole, og vil selvsagt komme i tillegg til den planlagte svømmehallen i Stjørdal sentrum.

– Men den i sentrum vil ta betydelig lenger tid. I Lånke kan vi, og bør vi, bygge svømmehall snarest, sier Reinås.

Les forrige sak:
Mange tragiske utfall blir resultatet blant hjortevilt ved påkjørsel. Einar Edgar Bakken i ettersøksringen oppfordrer til redusert fart ved viltoverganger. Hunden Tanja er ekspert på søk etter rådyr.
Mange viltpåkjørsler – oppfordrer til aktsomhet

- Et møte mellom bil og hjortedyr kan få alvorlige konsekvenser også for folk i kjøretøyet

Close