18 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

Foreslår kommunal elsykkel-ordning

Skal gi mindre biltrafikk, bedre folkehelse og lavere sykefravær

Tommy Reinås (innfelt) har fortsatt tro på at det er mulig å få til en kommunal elsykkel-ordning. Tommy Reinås (innfelt) har fortsatt tro på at det er mulig å få til en kommunal elsykkel-ordning.

Miljøpartiet De Grønne ønsker å foreslå at kommunalt ansatte får kjøpe elsykkel som de betaler med fast lønnstrekk.

– Elsykler øker rekkevidden til sykkelen, og gir dermed økt sannsynlighet for at sykling kan erstatte bil. En slik satsing vil styrke Stjørdal sin profil som foregangskommune innen klima og miljø . Elsykkel-satsingen kan også ses på som et virkemiddel for bedre folkehelse, og lavere sykefravær, skriver Tommy Reinås i en interpellasjon til kommunestyret i Stjørdal sitt neste møte.

Reinås foreslår at de kommunalt ansatte får mulighet til å kjøpe elsykkel på gunstige vilkår. Kjøpesummen skal de få betale gjennom lønnstrekk slik at sykkelen er nedbetalt etter tre år. På den måten vil ordningen gå i null for Stjørdal kommune, bortsett fra kostnader med å administrere ordningen, mener Reinås.

Les forrige sak:
MØTER HØSTEN MED KULTUR: Kimen kulturhus byr på et rikt program i høst. Her er f.v. markedssjef Lene Fjelldal, Terje Stamnes med egen familieforestilling 16. desember, kultursjef Jarle Førde, teatersjef i NT Teater Nora Evensen, skuespiller Tore Granås fra Turnéteateret og sjef for Trondheim Kino Arild Kalkvik som tilbyr en spennede høst.
Lover knall høstprogram

- Vi skal møte mørke høstkvelder med kultur

Close