1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Førjulskonsert med flust av gjester

Dameavdelingen inviterer til konsert i Værnes kirke

Koret Dameavdelingen inviterer til førjulskonsert i Værnes kirke søndag 16. desember. De har med Korintern og Stjørdal ungdomskor. Solist Erlend E. Grøntvedt utgjør tredje generasjon i familien som deltar. Nina Holm og Karin Tuvmarken fra arrangørene lover en stemningsfull konsert i Værnes kirke. Koret Dameavdelingen inviterer til førjulskonsert i Værnes kirke søndag 16. desember. De har med Korintern og Stjørdal ungdomskor. Solist Erlend E. Grøntvedt utgjør tredje generasjon i familien som deltar. Nina Holm og Karin Tuvmarken fra arrangørene lover en stemningsfull konsert i Værnes kirke.

De skal skape fin førjulsstemning med egen konsert søndag 16. desember i Værnes kirke. Dameavdelingen har med gjester og «Mitt hjerte alltid vanker» er en av flere klassikere på repertoaret.

Dirigent hos Dameavdelingen, Trine Furunes, vil akkompagnere koret fra piano når Dameavdelingen fremfører flere egne sanger og inviterer gjesteartister til denne konserten i advent.

– Vi får besøk av Korintern, Stjørdal ungdomskor og Hilde Synnøve Engberg. Solist Erlend E. Grøntvedt skal også synge for oss i vår vakre steinkirke med fin akustikk og sin svært lange historie, sier Karin Tuvmarken og Nina Holm fra Dameavdelingen. Elin Grøntvedt vil foreta opplesning av dagens historiske skrifter og det ligger an til å bli en stemningsfull konsert med sanger som hører julen til, sier Holm og Tuvmarken.

Håper publikum krysser av i kalenderen

Camilla Fauchald er dirigent for de yngste koristene denne søndagen og Dameavdelingens egen dirigent, Trine Furunes, har allerede repertoaret klart. Nå håper de publikum krysser av i kalenderen denne konserten.

Ute på kirkebakken ligger trolig hvit snø når Dameavdelingen nær 20 i tallet inntar en pyntet Værnes kirke. Det ringer inn til konsert klokken 19.00. Notearkene tas frem med blant annet «Holiday jazz trio», «Jul, jul strålande jul», «Mitt hjerte alltid vanker» og «Deilig er jorden» for å nevne noen. Korintern vil overraske med sine unge stemmer og gullkorn, det samme gjelder ungdommens stemmer fra Stjørdal ungdomskor.

Generasjonskonsert

– Dette må vel da bli en konsert som passer både ung og voksen?

– Vi kaller gjerne dette en generasjonskonsert. Hele familien ønsker vi skal delta i kirka denne kvelden sammen med oss. Tre generasjoner Grøntvedt som deltakere denne kvelden er også noe å få med seg synes vi, sier Karin Tuvmarken og Nina Holm fra Dameavdelingen i Stjørdal. Billetter kan kjøpes på forhand av arrangøren eller ved inngang. Førjulskonserten 16. desember byr på bredde i alder, musikk til julen og sang som skulle gi gode forutsetninger for en fin inngang til juletiden.

Les forrige sak:
Det blir både verdensmesterskap og europamesterskap på Lånkebanen i juni.
Kommunen får ikke gi VM-garanti

Fylkesmannen sier nei til kommunen som kausjonist for rallycross-VM

Close