2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Først i landet med melkesalg

|| Gårdsmelk fra Kilnes gård skal bli en attraksjon, i tillegg til et topp produkt, satser ekteparet Karoline og Odd Magne Storflor på.||

– Vi har tenkt på dette siden vi var i Sverige og så en slik automat i 2016. Nå håper vi å selge den første melken her på gården i løpet av februar. Det sier Karoline Sunde Storflor og Odd Magne Storflor som driver Kilnes gård i Sona.

Akkurat nå ferdigstilles et nytt salgslokale på Kilnes. Der inne står en melkeautomat som er tilknyttet en tank i fjøset. Når anlegget er ferdig kan kundene komme til gården og kjøpe helt fersk melk. Det kan de gjøre på spesialflasker som Storflor har fått ordnet.

– En melkeautomat som dette finnes ikke i Norge, men det er mye utbredt i andre deler av Europa, sier Odd Magne Storflor.

Automaten er produsert i Tsjekkia og pasteurmaskinen kommer fra Tyskland. Det er litt forsinket levering av denne som gjør at oppstarten er utsatt fra januar til februar.

– Vi venter på pasteuren. Forhåpentligvis kommer den i løpet av februar, sier Karoline Sunde Storflor.

Vil ha besøk

Ekteparet Storflor ønsker flest mulig besøk på gården sin. Derfor har de bestemt seg for å selge den ferske melken fra fjøset og ikke fra et salgslokale som er mer tilgjengelig.

– Vi kunne satt opp en bu ved E14, og sikkert fått mer salg. Men vi ønsker at folk skal komme til gården og få en følelse av produksjonen vår. Inne i salgslokalet blir det et vindu der kundene kan se rett inn til kyrne som nettopp har levert melken de kan kjøpe. Vår intensjon er at dette skal være en god og artig opplevelse i tillegg til at de får et topp produkt, sier Odd Magne Storflor.

– Hva er forskjellen på den melken dere nå skal selge og den vi kan kjøpe i butikkene?

– Den smaker bedre, mye bedre. Ikke bare til å drikke, men også til bakst og matlaging, sier Karoline Sunde Storflor.

Melken kommer til å ha en temperatur på mellom 0 og 4 grader og en fettprosent på mellom 4,2 og 4,7.

– Melken her kommer ikke til å være homogenisert, så den må ristes litt før den brukes. Ellers vil vi ha en flaskeautomat der kundene kan kjøpe en Kilnes gård- melkeflaske. Denne kommer fra en automat som sørger for at flaskene er temperert.

Budsjett på 50 liter

Ekteparet Storflor har satset stort på gården i Sona. Nå investerer de ytterligere 1,8 millioner kroner i melkeautomaten.

– Innovasjon Norge har gitt oss 650.000 kroner, men det er en tøff satsing, medgir driverne på Kilnes.

De har ikke enorme ambisjoner om salg, men håper det gode ryktet om et godt og spennende produkt fra Kilnes gård skal spre seg.

– Vi budsjetterer forsiktig med et salg på 50 liter pr dag. Så regner vi med at det vil bli en topp mot helgene, men vi har jo et håp om at dette skal bli større etter hvert. Vi har lyst til å skape flere arbeidsplasser på gården så dette kan være et bidrag, sier Karoline Sunde Storflor som omtales som «meieribestyrer» av ektemannen, som står for den daglige driften i fjøset.

En av mulighetene til å utvikle produksjonen er også at det ved noen «enkle» grep kan bli salg av rømme og fløte fra gården.

20 kroner

Nå håper Storflor-familien på at melkeglade og nysgjerrige strømmer til Kilnes gård.

– Salgsoperasjonen er helt selvbetjent. Kundene kan ha med sine egne flasker eller bøtter å fylle opp med melk. Eller de kan kjøpe flasker fra automaten vår. Her er det muligheter til å kjøpe helt fersk melk døgnet rundt til en fornuftig pris, sier Karoline Sunde Storflor, som avslører at prisen i oppstarten blir 20 kroner for en liter melk. 

Les forrige sak:
||
Fire «Værnes-ordførere» til Berlin

Grete Sørebø og Stein Sakshaug på Ersgard er blant mange trønderske […]

Close