20 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Først på banen som NM-sponsor

– Vi ønsker å støtte opp om frivillig arbeid og dugnadsinnsats

Med spyd, kule og fornøyde smil kunne NM-sjef Katarina Hoff (fra venstre), banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank, og sponsorsjef i NM Ivar Morten Hansen fryde seg over at den første hovedsamarbeidsavtalen til NM 2022 ble signert onsdag.

Det var smil fra begge aktører da Hegra Sparebank onsdag formiddag ble klare som den første hovedsamarbeidspartneren til NM i friidrett i Stjørdal i 2022.

– Det er en proff organisasjon med mange veldig dyktige folk i staben. De står for masse gode verdier. I tillegg har vi samarbeidsavtale med fem av de sju arrangørlagene fra tidligere, forklarer banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank.

Betalingsformidling og sekssifret beløp

Banken blir dermed en av fem hovedsamarbeidspartnere til friidretts-NM. Avtalen som ble formelt underskrevet onsdag er todelt.

– Det dreier seg om betalingsformidling under mesterskapet. Dette er tre år fram i tid, så hvilke løsninger som da finnes vet vi foreløpig ikke, men arrangørene skal føle seg trygge på at det ordner vi. Det i seg selv utgjør en stor verdi, sier Laukvik, som viser til at da banken inngikk avtale med Landsskytterstevnet tre år før det skulle arrangeres i 2018, var Vipps ikke-eksisterende, men det ble en svært viktig betalingsmåte.

I tillegg til avtale om betalingsformidling inneholder også avtalen et sekssifret kronebeløp.

Tidlig ute er bra for alle

Det var en glad NM-sjef, Katarina Hoff, som skrev under avtalen på vegne av mesterskapet.

– Først må vi ha rammene på plass, så kan vi fokusere helt og fullt på det arrangementsmessige, sier Hoff, som hadde med seg en fornøyd sponsorsjef Ivar Morten Hansen til bankens lokaler. Han setter stor pris på at første avtale er på plass.

– En tidlig hovedsamarbeidspartner er viktig for mesterskapet, sier Hansen.

Sponsor i over 100 år

Det å være tidlig ute og vise at dette ønsker de å være en del av er en viktig faktor for banksjef Laukvik også.

– Vi tenker langsiktig. Det er garantert at vi finnes her om tre år også, sier Laukvik, og trekker de lange linjene.

– Den første avtalen med Hegra IL, som er en del av NM-arrangørene Stjørdalsalliansen, tror jeg vi gikk inn i allerede i 1936. Men før den tid sponset vi skytterlagene. Og den aller første «sponsoravtalen» banken inngikk var å betale kommunelegen i Hegra i 1902, sier Laukvik.

Fascinert av all frivillig innsats

Det er ingen tilfeldighet at Hegra Sparebank er på løpebanen og allerede NM-klare. Bak deres tanker om sponsorvirksomhet ligger det en klar strategi, og banksjefen er veldig engasjert når han snakker om dugnadsånd og frivillig innsats.

– Det er fascinerende å se hvordan folk stiller opp overalt. Det er så mange dyktige folk som er med og legger ned så mange timer, både i idrett og kultur. Så vet vi at aktivitet skaper aktivitet. Vi ønsker å støtte opp om frivillig arbeid og dugnadsinnsats og vår pengestøtte er med på å mangedoble aktiviteten rundt om, sier Arne Martin Laukvik.

I medvind

Ytterligere fire hovedsamarbeidspartnere skal på plass til NM, og sponsorsjef Hansen er i dialog med flere aktuelle. Det at Ingebrigtsen-brødrene, Karsten Warholm og en hel generasjon med norske utøvere markerer seg sterkt i VM akkurat nå, gjør iallfall ikke jobben vanskeligere.

– Det skader ikke, sier Hansen og gliser. – Vi merker at interessen er påtakelig. Samtidig tror jeg hele friidretts-Norge kjenner på at omdømmet til idretten har vært bra over tid nå, sier Hansen og Katarina Hoff.

Les forrige sak:
Ja, du må bruke bilbelte selv om du bor nære skolen

Politiet sjekket at skoleungene bruker bilbelte i bussen

Close