-2 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Først ute på toppen av Sveberg

Fredag ettermiddag var det offisiell åpning av det nye næringsbygget til Hesselberg Maskin

OFFISIELL ÅPNING: Her er ordfører Trond Hoseth i midten flankert av prosjektleder Erik Solås fra Hesselberg Maskin til venstre og eier Bjarne Corwin. OFFISIELL ÅPNING: Her er ordfører Trond Hoseth i midten flankert av prosjektleder Erik Solås fra Hesselberg Maskin til venstre og eier Bjarne Corwin.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Det var en stolt ordfører Trond Hoseth i Malvik kommune som i dag fredag foretok den offisielle åpningen av bygget til Hesselberg Maskin i Stavsjøvegen på Sveberg, på den såkalte «kyllingtomta» ved Abrahallen.

– I fjor ble det etablert 159 nye firma med adresse Malvik. Det var 19 mer enn året før. Utviklingen går rett veg, poengterte ordføreren.

– Det var svært viktig å få til et samarbeid med Hesselberg Maskin som har gitt oss en god start. Næringsarealet har ligget ut til salgs en tid uten napp. Men nå har vi allerede solgt to tilstøtende tomter og forventer økt interesse for det øvrige næringsareal med gode etableringer på plass. Etableringen av Hesselberg Maskin har stor betydning, sier tomteeier Kaare Arnstad som sammen med Hasle Gjerde står for næringsutviklingen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
PREKTIG: Det nye næringsbygget pryder næringsarealet på toppen av Sveberg bortenfor Abrahallen.
PREKTIG: Det nye næringsbygget pryder næringsarealet på toppen av Sveberg bortenfor Abrahallen.

Totalt er det snakk om utvikling av 120 mål tomt.

– Vi har vært interessert i en etablering på Sveberg som ligger veldig godt plassert. Og med nybygget får vi jo en fantastisk utsikt ut over fjorden, sier Bjarne Corwin som er eier av Hesselberg Maskin og tidligere administrerende direktør.

– Når traff dere beslutningen om en etablering på Sveberg?

– Det er omtrent halvannet år siden. Da snakker vi om sommeren 2018. Først var vi interessert i et annet næringsbygg litt lenger ned i bakken her, men vi klarte ikke å få til det bygget slik vi ville ha det. Derfor ble det en handel og vi kjøpte næringsareal her på toppen. Her har vi fått reist et funksjonelt og moderne bygg slik vi vil ha det, sier Corwin.

Det var prosjektleder for det nye bygget Erik Solås fra Hesselberg Maskin som innledet den offisielle markeringen av åpningen. Han er stolt over at de ansatte nå får arbeide i et moderne bygg med gode arbeidsforhold.

– Vi har fått det vi ønsket; et moderne bygg på 1300 m² på 5,5 mål tomt med praktiske løsninger. Dette er et bygg rigget for videre vekst, sa han og skrøt av det flotte næringsarealet der de første naboene allerede er sikret, sier Solås.

Les forrige sak:
E14 stengt i flere timer etter stolpekrasj

Bil kjørte inn i strømstolpe i Hegra

Close