4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Forstår at folk ønsker banken i nærmiljøet

– Både Frosta og Meråker er to av våre aller minste kontorer og da blant de seks som skal avvikles

Banksjef Lill Bente Mæhla Totland i SpareBank1 SMN frykter for konsekvensene av flere varslede renteøkninger. Banksjef Lill Bente Mæhla Totland i SpareBank1 SMN har mottatt reaksjoner etter at nedleggelsene ble kjent.

Banksjefen har tirsdag hatt flere samtaler fra bekymrede folk i Meråker etter at nyheten om at bankavdelingene i Meråker og Frosta blir lagt ned.

– Både Frosta og Meråker er to av våre aller minste kontorer og da blant de seks som skal avvikles. Vi gjør dette som ett tiltak sammen med andre tiltak for å til rette legge for en god og effektiv distribusjon med de aller beste selvbetjente løsningene, fremdeles med god lokal tilstedeværelse gjennom de 61 kontorene Sparebank 1 SMN fremdeles vil ha i Midt-Norge, sier Lill Bente Mæhla Totland, banksjef for Sparebanken 1 SMN i Stjørdal, Meråker og Malvik.

Hatt flere samtaler

Som ventet fikk banksjefen reaksjoner fra Meråker etter at nyheten sprakk.

Les også: Legger ned i Meråker og Frosta

– Selv har jeg i dag hatt samtaler med flere sentrale folk i Meråker og har stor forståelse for at man gjerne ønsker å ha en bank lokalisert i nærmiljøet. Sammen skal vi nå den nærmeste tiden bistå til å få så mange som mulige til å bli kjent med selvbetjente løsninger som man trenger i hverdagen og finne gode løsninger også for andre behov for banktjenester, sier hun.

Skal være aktiv

Selv om banken fysisk forsvinner fra nærmiljøet på Frosta og i Meråker, kommer banken ikke til å bli usynlig.

– Vi satser på å styrke kompetansen sentralt i regionene hvor vi er samlokalisert med andre avdelinger i SMN, som EM1 og Regnskapshuset, Stjørdal, Verdal og Levanger. Derfra kan vi tilby et bredt spekter av rådgivning for alle våre kunder. Vi kommer fremdeles til å være aktiv i Meråker og på Frosta gjennom vårt samfunnsengasjement og tilskudd til kultur og idrett, sier Totland.

 

Les forrige sak:
Legger ned i Meråker og Frosta

– Folk har fått nye bankvaner

Close