6 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Nå flytter skoleledelsen inn på Værnes

Luftforsvarets baseforsvarstaktiske skoleledelse flytter inn rett etter nyttår

Første bygg for Luftforsvarets skoler på Værnes ble overlevert fredag 13. desember. Fra venstre: Major Adsen, major Dag Inge Korstad, oberstløytnant Inge Hopland, oberst Paul H. Sørensen, utbyggingssjef Laila Morønning og regionsjef Siv Therese Underland. (Foto: Forsvarsbygg)

Et eksisterende bygg har blitt rehabilitert med 60 nye kontorplasser for Luftforsvarets baseforsvarstaktiske skoleledelse på Værnes.

Det satses på Luftforsvaret i Trøndelag. Ørland flystasjon er ny hovedbase for Luftforsvaret og flere prosjekter forventes å komme i regionen i fremtiden. Blant annet planlegges Værnes, i tråd med gjeldende langtidsplan for 2017-2020, utviklet som Luftforsvarets fremtidige skolesenter.

En milepæl for fremtidig skoleaktivitet

Værnes brukes i dag først og fremst av Heimevernet, i tillegg til at den er treningsbase for amerikanske marinesoldater. Med tanke på videreutviklingen av Værnes for Luftforsvaret er ferdigstillelsen av kontorbygget derfor en milepæl.

– Dette representerer første trinn for Luftforsvarets fremtidige skoleaktivitet på Værnes. Økt aktivitet på Værnes er en forutsetning for å øke kompetanseproduksjonen for Luftforsvaret, sier sjef for Luftforsvarets skoler, oberst Paul Håvard Sørensen i en pressemelding fra Forsvarsbygg.

Skoleledelsen kommer over nyttår

Et eksisterende kontorbygg har blitt fornyet og tilpasset med 60 nye kontorplasser, slik at det nå kan huse hele den baseforsvarstaktiske skoleledelsen. Skoleledelsen, som per i dag er lokalisert på Ørland flystasjon, skal etter planen inn i det nye kontorbygget like ved Soldatheimen allerede på nyåret. Oberst Paul Håvard Sørensen forteller at det nye bygget på Værnes er en betydelig oppgradering for dem, i tillegg til at det bidrar til å lette trykket på Ørland.

– Vi har fått smakfulle lokaler, som er levert godt både på tid og kostnad, sier Sørensen i pressemeldingen.

Det kommer flere prosjekter

Værnes er under videreutvikling og flere prosjekter er under planlegging. Et allerede planlagt prosjekt er for nytt forsyningsbygg for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Prosjektet ble godkjent i Stortinget 12. desember.

– Vi planlegger å ha anbudsprosess på nyåret og byggestart til våren. Vi er glade for å bidra til å videreutvikle Værnes og legger til rette for at Forsvaret kan øke sin virksomhet her, sier utbyggingssjef Laila Morønning.

Les forrige sak:
TV-KJENDIS: Hunden Anton på 80 kilo er av rasen New Foundland og eier Fredrik Holmen (45) vil sammen med Monica samboer Sagen (44) dele hundens mange egenskaper på TV-ruta. Første program med Anton (5) sendes på NRK torsdag 9. januar.
Anton (5) blir TV-kjendis

Skal være med i hundeprogram på NRK

Close