14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Forteller om spennende funn

Metalldetektorbrødrene holder foredrag i aulaen på Ole Vig

HISTORIEN OM HUSBY: - Når du først begynner å grave, er det mange gjenstander fra den tidligere historien som dukker opp. Nå har Metalldetektorbrødrene dukket ned i Husbys historie 3000 år tilbake i tid. Hjertelig velkommen til aulaen på Ole Vig mandag. Da presenterer vi våre funn, forteller Håkon Beistad som er blitt en av brødrene. HISTORIEN OM HUSBY: – Når du først begynner å grave, er det mange gjenstander fra den tidligere historien som dukker opp. Nå har Metalldetektorbrødrene dukket ned i Husbys historie 3000 år tilbake i tid. Hjertelig velkommen til aulaen på Ole Vig mandag. Da presenterer vi våre funn, forteller Håkon Beistad som er blitt en av brødrene.

«Metalldetektorbrødrene» Håkon Beistad og brødrene Joakim, Preben og Jørgen Korstad holder foredrag om sine funn.

Utøverne har gått grundig til verks og kan ta leserne med på en historie som går 3000 år tilbake i tid.

– Vi har gjort mange søk på Husby Østre øst for Stjørdal sentrum. Stadig nye funn har stimulert til økt interesse. Med tæla dukker det hvert år opp nye gjenstander som vi setter sammen til en historie, forteller Håkon Beistad.

Metalldetektorbrødene også tidligere gitt ut et hefte om sin hobby og sine funn.

– Vi fikk så mange gode tilbakemeldinger på det første heftet at vi ble inspirert til å fortsette, forteller Beistad.

Metalldetektorbrødrene holder foredrag i aulaen på Ole Vig vgs. kommende mandag 27. januar klokken 19.00. Her blir publikum tatt med på en reise om Husby og Stjørdals lange historie.

– Vi går tilbake til den spede begynnelse, tar for oss dalen i jernalderen og forteller om Stjordalfylket. Dermed blir tilhørerne med på ferden mot den moderne tid. Og dette er en beretning som vi krydrer med våre funn. Det er funn som er gjort i nyere tid og tidligere arkeologiske undersøkelser for den siste utbygging tidlig på 2000-tallet. Dette er interessant lokal historie som vi inviterer folk til å få nærmere kunnskap om, sier Håkon Beistad, som lover kaffe og kake til alle fremmøtte.

Les forrige sak:
Foto: s-n-tipser
Skolebuss i grøfta

Vanskelige kjøreforhold på mange veier

Close