6 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Fortsatt rødt flagg på stasjonen

Korona stoppet togene i mars i fjor, og de vil fortsatt stå

Meråkerbanen oppgraderes med elektrifisering og nye bruer, men togene må stå. Inntil videre blir det fortsatt rødt flagg for persontog fra Kopperå til Sverige. Meråkerbanen oppgraderes med elektrifisering og nye bruer, men togene må stå. Inntil videre blir det fortsatt rødt flagg for persontog fra Kopperå til Sverige.

Det røde flagget skal «inntil videre» henge på perrongen ved Kopperå-stasjonen. Korona stoppet togene i mars i fjor, og de vil fortsatt stå.

– Vi har ingen avganger å tilby, ble svaret på søk etter tog fra Hell til Kopperå 23. juni på SJ Nord sine nettsider.

Slik vil det fortsatt bli.

Så snart restriksjonene på reiser til og fra Sverige fjernes, skal passasjertog ifølge SJ Nord igjen gå i rute på Meråkerbanen.

Svenska Jernvägar (SJ) vant anbudskonkurransen, og skal kjøre togene til og fra Storlien.

– Myndighetene avgjør

– Det er myndighetenes smittevernrestriksjoner som avgjør når det igjen vil gå passasjertog på Meråkerbanen, sier Hilde Lyng, markeds- og kommunikasjonssjef SJ Norge AS.

– Når myndighetene gir tillatelse til at det igjen er lov til å reise med tog over landegrensen, vil SJ Nord kjøre passasjertog på Meråkerbanen, legger hun til.

– Rutetilbudet vil bli som før pandemien med to tog hver vei mellom Melhus/Heimdal og Storlien daglig, sier Hilde Lyng i SJ.

Rødt flagg og elektrifisering

Rødt flagg vil fortsatt henge utenfor Kopperå stasjon, men under togstoppen oppgraderes Meråkerbanen. Den skal elektrifiseres, og arbeidet har startet. I tillegg skal en rekke bruer erstattes med nye.

Mens det røde flagget vaier er det kun anleggsarbeider og ingen persontog i rute.

Hvor lang tid som vil gå før en igjen kan ta toget fra Hell til Storlien med Kopperå som siste stasjon på norsk side av grensen er ikke klart.

Les forrige sak:
Kommuneoverlege Leif Vonen føler de har mer kontroll nå enn i november.
Vil prioritere lærere og barnehageansatte i vaksinekøen

Vaksineringen av gruppen starter allerede i uke 27

Close