15 °C Stjørdal, NO
28/09/2021

XC40
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
Spar Hegra uke 39

Fortsetter påbudet om munnbind

Forlenger påbudet på flyplassen frem til 21. mai

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Stjørdal kommune opplyser i en pressemelding torsdag kveld at påbudet med munnbind fortsetter på Trondheim lufthavn Værnes til og med 21. mai.

Som vertskommune må kommunen ta et ekstra ansvar for å forebygge smittespredning knyttet til flyplassen.

– Det er et økende antall som reiser fremover, både innenlands og utenlands. I fly og på flyplass må en påregne at en kommer i nærkontakt med mange mennesker fra fjern og nær, og vi ønsker å minne om at vi ikke er kvitt viruset enda, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Derfor har formannskapet forlenget påbudet om munnbind. Påbudet gjelder for alle på flyplassen og ved kollektivtransport videre etter flyreise.

Lavt smittetrykk, høy risiko

Videre skriver kommunen at selv om smittetrykket er lavt, er risiko for å få ny smitte i området fortsatt stort. De refererer til utbruddene som skjedde i Stjørdal og Steinkjer, og opplyser at disse nå er under kontroll.

Kommuneoverlege Leif Vonen presiserer de viktigste rådene man bør følge. Disse rådene vil redusere muligheten for større smitteutbrudd lokalt, såkalte HOLD-regler.

  • Hold avstand til alle rundt deg
  • Hold hendene rene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk  – obs! Be om test!
  • Hold kontakt med de du er glad i – obs! Ha få nærkontakter!

Reitan og Vonen anbefaler fremdeles bruken av munnbind på steder hvor man kommer tett på andre personer. Dette gjelder i kollektiv transport, butikker, kjøpesenter, og ved restaurantbesøk og arrangementer.

Les forrige sak:
Jannicke Sætran Gylland fikk kun positive tilbakemeldinger etter at hun forrige uke fortalte om tiden etter sin fars selvmord.
Jannicke har kun fått positive tilbakemeldinger

Jannicke Sætran Gylland fikk massiv respons etter at hun fortalte om farens selvmord

Close