3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Fortsetter samarbeidet i fem nye år

Gjensidige-konsernet og Stjørdal Brannkasse har signert en ny avtale

Bjørn Ove Slind (t.v.) og Christian Røst er godt fornøyd med den nye avtalen og at de nå snart starter utbetalingen av kundeutbyttet. Bjørn Ove Slind (t.v.) og Christian Røst er godt fornøyd med den nye avtalen og at de nå snart starter utbetalingen av kundeutbyttet.

I 200 år har de samarbeidet, og nå har Gjensidige-konsernet og Stjørdal Brannkasse signert nok en avtale. Denne gang er varigheten fem år, og selskapet feirer avtalen med å betale ut kundeutbyttet.

– Den siste avtalen var på to år med opsjon på ytterligere ett år. En femårsavtale er vi veldig tilfredse med. Fem år er lang tid i disse skiftende tider, men det viser at begge parter er interesserte i å utvikle samarbeidet, sier Bjørn Ove Slind og Christian Røst, hos Gjensidige Stjørdal.

Omsetter for 152 millioner

Stjørdal Brannkasse er et selvstendig selskap som med unntak av brannforsikringer videreselger forsikringsproduktene til Gjensidige. I dagligtale blir likevel Gjensidige-navnet benyttet om avdelingen i Stjørdal, som i dag sysselsetter ti personer og omsetter for 152 millioner kroner årlig.

– Brannforsikringene eier vi selv, men de andre produktene må vi ha en leverandør som leverer til oss. Gjensidige er en partner som vi har respekt for, liker å være hos og de er en ønsket samarbeidspartner for oss, men vi er avhengige av å få forretningsvilkår som gjør at vi kan drive, sier daglig leder Slind og salgsleder Røst, like etter at avtalen ble signert.

– Veldig fornøyd

Også innen Gjensidige-konsernet er gleden stor over at det nå er landet en langvarig avtale med en samarbeidspartner som har vært en del av Gjensidige-familien i flere hundre år.

– Stjørdal Brannkasse er en viktig del av Gjensidiges over 200 års historie, og en sterk lokal aktør for oss i Stjørdal og omegnen. Vi er veldig fornøyd med å ha kommet i havn med en god avtale, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Utbetaler utbytte i oktober

Som kunde i Gjensidige har kundene de siste årene fått utbetalt et kundeutbytte, som i praksis er en tilbakebetaling av en andel av overskuddet. I år er utbyttet satt til 13,7 prosent av innbetalt premie, men utbetalingen har latt vente på seg.

– Normalt skulle vi betalt ut utbyttet i mai, men på grunn av koronapandemien sa Finanstilsynet at vi skulle avvente. Nå er det bestemt at vi starter utbetalingen i løpet av oktober, sier Slind.

Mange kunder har ventet på denne beskjeden.

– Veldig mange har tatt kontakt og spurt om utbyttet, og som et kundestyrt selskap er vi veldig glade for at vi nå kan betale ut. Hvis en familie har kjøpt forsikringer for 20.000 kroner, betyr utbyttet at kundene får nesten 2800 kroner tilbake, sier Slind.

Les forrige sak:
Rektor Gunn Heidi Dyrdal er sammen med sine kolleger i full gang med å forberede elevene på en ny skolehverdag ved en annen skole fra og med neste høst.
Ektemannen var med på å legge ned arbeidsplassen hennes

- Han fikk høre det, sier rektor Gunn Heidi Dyrdal

Close