2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Fortsetter som parlamentarisk leder for Senterpartiet: – Mer muskler her i Stortinget

Marit Arnstad fortsetter som parlamentarisk leder i Senterpartiet på Stortinget. – Naturlig at jeg med min bakgrunn blir her i Stortinget.

Det blir ingen ministerpost på Marit Arnstad i Støres regjering. Hun fortsetter der hun er, som parlamentarisk leder for Senterpartiet.

Marit Arnstad blir ikke en del av statsrådstaben i Jonas Gahr Støres regjering, hun fortsetter som parlamentarisk leder og sjef for regjeringspartiet i Stortinget.

Det bekrefter hun overfor Adressa, som omtalte saken først.

Det var i slutten av september at regjeringsforhandlingene om en mindretallsregjering begynte, og torsdag formiddag ble Støres nye regjering presentert.

Allerede tirsdag kunne Arnstad bekrefte at hun ikke skulle tre inn i en av de kommende statsrådspostene.

Utpekt som kandidat til finansministerpost

Så lenge forhandlingene har foregått, har det vært spekulert i hvem som blir en del av Støres regjering. Etter at Arbeiderpartiet og Senterpartiet dannet mindretallsregjering, har Skatvalingen flere ganger blitt pekt ut som kandidat til finansministerposten.

Tirsdag ble det imidlertid klart at det var ønskelig å beholde Arnstad i sin nåværende stilling, og hun fortsetter dermed som parlamentarisk leder for Senterpartiet i Stortinget.

Mer muskler

– Dette handler ikke om meg. Men det at vi nå får mindretallsregjering, gjør at vi samlet sett må ha mer muskler her i Stortinget, sier Marit Arnstad til adresseavisa.

Hun sier deretter at hun ikke vil spekulerer i hva som hadde skjedd dersom partiene hadde dannet en annen type regjeringen.

– Nå som vi har en mindretallsregjering, er det naturlig at jeg med min bakgrunn blir her i Stortinget, fortsetter Arnstad.

Til avisa sier hun at hun at det handler om laget de skal ha på Stortinget, og at de nå bygger opp en stortingsgruppe som kommer til å bli både viktig og sentral i det kommende regjeringsprosjektet.

– Budsjett er en ting. Mye av arbeider vil foregå ute i komiteene. Vi skal beholde folk for å få nødvendig tyngde til å drive prosjektet vårt her fra nasjonalforsamlingen, sier Arnstad.

Les forrige sak:
Nå er hun ny helseminister

Close