16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Fortviler over manglende respekt

På det offentlige parkeringsområdet vest for Torget hadde noen satt fra seg en kontainer og et aggregat på henvist parkering for funksjonshemmede. Johan Bjerkli og John Håve ble vitne til at flere ikke fikk parkert sine biler på stedet.


En fortvilt og oppgitt John Håve var under Stjørdalsdagene innom redaksjonen. Her viste han til gjentatte sperringer eller innparkering av funksjonshemmedes parkeringsplasser. Om ikke private parkerer på plassene, er det firmabiler eller containere.

 

-Jeg blir så fortvilt over hvor liten respekt og forståelse som vises de som ikke selv har samme bevegelsesfrihet som funksjonsfriske mennesker. Her opplever vi at både private og offentlige parkeringsplasser tilegnet funksjonshemmede benyttes som rampe for avfallscontainere, sier John Håve og viser til gjentatte henvendelser både til kommunen og private gårdeiere i sakens anledning. Han er oppgitt over at ingen tar tak i problemene som i sentrum stadig er gjeldene for de som sårt trenger å nå viktige funksjoner som butikk, bakeri, apotek og bank for å nevne noen av de daglige arenaene som også funksjonshemmede skal benytte.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Lover å ordne opp
Avisas utsendte ble stående sammen med Johan Bjerkli og John Håve på parkeringa som kommunen eier nord for Johnsen Bakeri. Her sto en stor blå kontainer og et aggregat og sperret minst tre parkeringsplasser skiltet til bruk for funksjonshemmede. Fagansvarlig samferdsel i Stjørdal kommune, Ketil Fiskvik, ankom tilfeldig stedet og ble orientert om tilfellet på kommunens parkering. 

 

-Slik skal ikke kommunens areal forvaltes med kontainere og aggregat på P-plasser skiltet for funksjonshemmede. Jeg vil personlig ta tak i saken og i det minste sjekke opp om noen har fått tillatelse midlertidig til en slik disponering, sa Fiskvik på sin siste dag av ferien. Ordfører Johan Arnt Elverum ankom også stedet og mente det var uheldig at kontaineren og aggregatet ble plassert på handikapparkeringene.

 

– Vi kan ikke ha det slik. Dette er jo også en offentlig P-plass. Jeg hører også at private gårdeiere har containere på tilsvarende P-plasser, men det får i tilfellet de svare for selv, sa ordfører Johan Arnt Elverum og spaserte travelt videre til et avtalt ærend i sentrum.

 

John Håve fortviler over at det også på private adresser står kontainere og sperrer parkeringsplassene til funksjonshemmede. Her i Kjøpmannsgata 13 på Stjørdal.

 

 


Les forrige sak:
Tuva Vik Byberg og Jans Bastian Aamodt fra Stjørdal Swingklubb med bronsemedalje i VM.
VM-Bronse til Stjørdalspar

Tuva og Jens danset flotte runder hele veien fra innledende runde, […]

Close