5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Forventer storinnrykk – da tok butikken grep

Deler handledagen inn etter hvor folk har hytte

Butikksjef An-Magritt Morset Hegstad tar smittevernet på alvor. (Arkivfoto) Butikksjef An-Magritt Morset Hegstad tar smittevernet på alvor. (Arkivfoto)

Joker-butikken i Stugudal deler handledagen inn etter hvor folk har hytte.

– Jeg tror vi er alene om å dele inn handledagen etter hvor folk har hytte. Det gjør vi for å få en jevn strøm av kunder i butikken slik at vi på den måtte er med på å redusere smitten, sier An-Magritt Morset Hegstad, butikksjef og eier av Joker-butikken i Stugudal.

Oppfordring

Hun presiserer at det kun er en oppfordring fra butikken, og at ingen må legitimere seg for å få handlet.

– Vi har holdt på med dette i helger og ferier, og det har fungert kjempebra. Folk er kjempeflinke til å ta hensyn, og selvsagt slipper det kunder inn fra andre hyttefelt om det ikke passer i den perioden vi har foreslått, sier hun.

De første som får komme inn i butikken mellom klokken ni og ti er personer som befinner seg i risikogruppene. Deretter har lokalbefolkningen fritt leide den neste timen, før hyttefolket kan komme. Da har Hegstad satt opp skilt i butikken om nå de ønsker besøk fra hytteeiere fra de ulike hyttefeltene i området.

– Det har skjedd en endring i handlemønsteret. Før hadde vi lang kø midt på dagen, men nå er handelen spredd helt til vi stenger klokken 20 på kvelden, sier hun.

Organiserer vakthold

27 personer er antallet Hegstad har lov til å ha inn butikken samtidig. For å overholde dette setter hun inn vakthold ved inngangsdøren slik at antallet ikke overstiges.

– I tillegg oppfordrer vi alle besøkende om å bruke munnbind, og selv om det er noe vi ikke kan forlange ønsker vi at alle gjør det. Ettersom vi har en stor butikk skal det være mulig å holde god avstand mellom kundene, og vi ser at mange er flinke til det, sier hun.

Ikke hytteskam

Butikken i Stugudal er på mange måter livsnerven for de 80 innbyggerne. Den er også et viktig argument for alle som har kjøpt eller ønske å kjøpe en hytte i området. I fjor var det lockdown, noe som betydde at Hegstad knapt hadde kunder innom i det som for henne og de seks-syv andre som jobber der er å betrakte som høysesongen. De mistet et par million kroner i omsetning, og med en årsomsetning på 12 millioner sier det seg selv at påsken betyr svær mye.

– Vi ser lysere på situasjonen i år, det er helt klart. Selv om det er restriksjoner, er det viktig å se mulighetene i stedet for begrensningene. Vi har et ansvar for å melde ut at folk er velkomne, og at det ikke eksisterer noe som heter hytteskam, sier hun.

Les forrige sak:
Lokal bedrift takket nei til koronastøtte

- Det er andre bedrifter som har mer behov for disse midlene

Close