-1 °C Stjordal, NO
29/01/2020

– Fotball er totalt ufarlig

Blink-treneren vil be guttene nyte det gode utgangspunktet

Trener Roar Vikvang (t.v.) ønsker å nyte de fire siste serierundene i 2. divisjon. – Jeg har veldig lave skuldre til det som foregår, sier Vikvang.

«Hele» Stjørdal leser 2. divisjonstabellen og snakker om opprykk. Midt oppi det står Blink-treneren med rekordlave skuldre. Livserfaring er ikke til å kimse av.

– Jeg har stått i andre situasjoner i livet som har vært mye mer krevende enn å vinne fotballkamper. Fotball er totalt ufarlig. Jeg har opplevd alvorlig sykdom i nær familie, – da snakker vi krevende, sier Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang.

LES OGSÅ: Breddeekspertene tror på Blink-opprykk

51-åringen står stødig i medvinden. Ingen skal bli revet med av medgangen, men alle skal nyte den. Det er det Blink-treneren er opptatt av å formidle til sine spillere som lørdag klokka 16 entrer kunstgresset på Levanger i sesongens heftigste lokaloppgjør.

– Vi har hatt en kanonsesong, og skal nyte det gode utgangspunktet vi har gitt oss selv, sier Vikvang.

Solid erfaring i troppen

Den rutinerte trenere har vært med på opprykk fra ett trinn lenger ned i divisjonssystemet, men aldri opp til fotballens nest øverste nivå i Norge.

– Vi har veldig lave skuldre i forhold til det som foregår nå. Det er ikke så dumt å være voksen og ha levd litt, sier Vikvang, som også trekker fram den erfaringen de har i spillertroppen.

– Vi har med oss Sondre Sørløkk, Jakob Tromsdal og Mats Lillebo som alle sto midt oppi det da Ranheim tok steget opp i eliteserien for to år siden. Det er en grei erfaring å ha i gruppa, sier Vikvang.

Alle er like viktige

Han skryter loddrett av stallen sin, – ikke bare de 11 som til enhver tid starter en fotballkamp, eller de 14 som får spilletid i hver kamp, men alle i A-stallen.

– Uten at vi har hatt 20 dedikerte spillere som møter til trening fem ganger i uka ville dette vært umulig. All ære til alle i troppen, poengterer Vikvang, som i dag håper på massevandring til Levanger.

– For spillerne betyr det veldig mye med støtte fra tribunene. Derfor håper jeg mange stjørdalinger tar turen til Levanger lørdag ettermiddag, sier Blink-treneren.

– Jeg merker at det snakkes mye fotball og at mange følger med. Men jeg vet helt ikke hvor stor interessen egentlig er, for jeg synes publikumsoppmøtet på hjemmekampene er for lavt. Det er en trend i all norsk fotball at det er vanskelig å få folk på kamper, sier Vikvang.

Nå håper han både mangeårige og nyfrelste Blink-supportere og «Hæsjrampen» tropper opp der det er mulig for å hjelpe laget i mål med sesongen.

– Guttene på banen setter stor pris på det, og ikke minst synes de det er artig med de unge guttene som kaller seg «Hæsjrampen» som lager litt leven på kampene, sier Vikvang.

LES OGSÅ: Byr på gratis inngang under lokaloppgjøret

Han håper på «folkevandring» til Levanger, og han håper på rekordoppmøte søndagen etter mot Fredrikstad på Blinkbanen.

– Ja, hvis vi ikke klarer 1000 tilskuere hjemme mot Fredrikstad, tror jeg aldri vi får det til, sier Vikvang.

Spiller alltid eget spill

På den andre halvdelen i dag står et Levanger-lag som ikke har noe å spille for tabellmessig, men som samtidig har imponert etter en trang åpning på sesongen.

– Jeg føler vi har bra oversikt over dem. Vi har sett dem ganske mye og vet hva de har å komme med, sier Vikvang.

– Og hva har de å komme med?

– Deres største styrke er overgangsspillet og kontringene. Derfor handler det om å gi dem færrest mulig muligheter til det. I etablert spill tror jeg vi skal klare å stå imot, sier Vikvang.

Han ser alle motstanderlag flere ganger før Blink møter dem, men det er ikke først og fremst for å kartlegge motstandernes styrker.

– Det vi ser etter er hvor de gir oss muligheter. Vi har spilt på vår måte uansett motstander denne sesongen, og det kommer vi selvsagt til å fortsette med, sier Vikvang.

Solli eneste usikre

Han rår over en så godt som skadefri tropp. Eneste usikkerhetsmomentet er den lynhurtige kantspilleren Sivert Solli. I de siste kampene har Ole Kristian Rødahl «vikariert» på høyrekanten. Gjennom uka har de fortsatt hardkjøret som de har gjort helt siden januar.

– Vi trener fortsatt hardt med fem økter i uka. Den ene av disse er skikkelig hard og to av de andre er relativt harde. Det at vi har trent så godt og hardt denne sesongen er den viktigste enkeltårsaken til at tabellen ser ut som den gjør, sier Roar Vikvang.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
To fratatt førerkortet på E14

I tillegg ble 14 bilister bøtelagt

Close