8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Munnhuggeri mellom fotballforbund og kommuneoverlege om aktivitet for barn

– Jeg har vært inkonsekvent og må beklage

Det ble diskusjon da Norges Fotballforbund Trøndelag gikk ut med informasjon om regler for kamper og trening for barn. Her kastet blant annet kommuneoverlege Leif Edvard Murvik Vonen seg med for å rette noen punkter som har vært noe utydelige. (Foto: Skjermdump)

NFF Trøndelag gikk ut med informasjon om kamper og fotballtreninger i Malvik og Stjørdal kommune. Dette medførte til en Facebook-diskusjon mellom organisasjonen og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Det var torsdag 3. juni Norges Fotballforbund Trøndelag gikk ut med beskjeden som lød som følgende;

Det har hersket noe usikkerhet rundt om i klubbene på hva som gjelder ifht. fotballaktiviteten både internt i Malvik kommune og Stjørdal kommune og mellom disse to kommunene.

Etter skriftlig bekreftelse fra de to kommunenes ordførere for kort tid siden, ble det opplyst at følgende gjelder:

– Normal trening for barn og unge er tillatt

– Kamper mellom lag internt i kommunene er tillatt

– Kamper mellom lag fra de to kommunene og øvrige kommuner i Værnesregionen er tillatt

– Det er ikke tillatt med kamper mot lag fra Trondheim

Pressgruppe

– Jeg må få rette opp dette utsagnet. Jeg må nok innse at jeg har vært inkonsekvent og må beklage at det jeg har sagt i en travel tid, skaper forvirring – «kan vi spille mot lag fra nabokommunene, eller ikke?», skriver Vonen i en kommentar under innlegget.

Videre forklarer kommuneoverlegen at idrettsforbundet og mange grener av det har brukt mye tid og krefter for å finne fram i regelverket, til beste for barn og folk flest.

– Idrettsledere har vært en pressgruppe og ønsket mest mulig aktivitet der smittevernet har krevd forsiktighet. Det er en vanskelig balanse for oss som jobber for en god folkehelse, skriver han videre.

– Klaget høylydt

Ifølge Vonen har det vært klaget høylydt fra fotballtrenere og lagledere i noen klubber den siste uken etter at han så seg nødt til å be om pause i all aktivitet i forbindelse med smitte som spredte seg blant barn.

– Anbefalingen om stans ble opphevet 3.6., og jeg kom til å si at da var alt klart igjen for barna – også for kampaktivitet. Men jeg sjekket ikke grundig ordlyden i nasjonale anbefalinger, som vi snart skulle tilbake til, forklarer Vonen videre.

I dag har Stjørdal kommune presisert at man er på den nasjonale «Gjenåpningsplan Trinn 2» som innebærer følgende;

«Barn kan spille fotballkamper, men bare mot klubber i egen kommune.»

– I små kommuner med ett lag kan de finne et lag i nabokommune som kan stille som motstander. Jeg ber om at dere gjør som resten av Norge og venter med kamper på tvers av kommunene til tiden er inne, fortsetter han.

– Tar meldingen i etterretning

Daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar A. Saltvik, kommer raskt på banen og svarer Vonen følgende;

– Vi og klubbene har forholdt oss til beskjeder og bestemmelser som ble gitt av ordfører Vigdenes i direkte e-postdialog med oss. Vi var svært nøye med å kvalitetssikre hvilke kommunegrenser som kunne krysses for å spille kamper, skriver han.

Videre presiserer Saltvik at det å antyde at klubbene har drevet et utidig press mot kommunen i denne sammenheng ikke stemmer med virkelighetens fakta.

– Vi tar den meldingen du nå har kommunisert til etterretning og forholder oss lojalt til den nye defineringen fra Stjørdal kommune. Vi setter dog pris på en enda tydeligere avklaringer fra deres side på hvilke kommuner rundt Stjørdal som defineres å være innenfor de bestemmelser som nå gjelder, fortsetter han og legger sluttvis til:

– Hvis vi ikke mottar en tydeligere avklaring på dette så vil vi måtte meddele våre klubber i Stjørdal at de ikke kan møte noen lag utenfor kommunen.

Les forrige sak:
Skal frakte vindturbiner på veiene hver dag i fem uker

Vil frakte elementer til vindkraftpark hver dag i fem uker fremover

Close