10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Fotballhallen skaper arbeidsplasser

– Tidligere lå området brakk. For meg er det rørende å se all aktivitet som er skapt i forbindelse med etableringen av hallen

GIR MYE TILBAKE: Brynjar Aune og Frode Langseth er fornøyd med bieffektene som flerbrukshallen gir tilbake til lokalsamfunnet i Selbu.

Selbu Flerbrukshall AS er blitt en sportslig suksess, og høst, vinter og vår er hallen i bruk både på hverdager og i helgene. Det ikke alle vet, er at hallen også generer betydelige næringsinntekter og indirekte fører til økt sysselsetting.

– Når det kommer 100-150 spillere på taco- og pizzabuffeter sysselsetter det mange ungdommer i Selbu. Indirekte kan vi si at fotballhallen skaper arbeidsplasser, sier Frode Langseth, i B. Langseth, som driver butikk, bensinstasjon og kafé like ved flerbrukshallen.
Han er én av to hovedaksjonærer i B. Langseth Arena, som er navnet på flerbrukshallen som inneholder areal for klatring og friidrett i tillegg til å være en fotballhall.

Tusenvis av tilreisende

Det er særlig fotballhallen som generer inntekter. Hver eneste helg i vinterhalvåret kommer det lag fra hele Trøndelag på treningssamlinger til Selbu. I praksis betyr det hver eneste helg mellom 100 og 150 tilreisende spillere som i pakken de betaler for samlingen både får overnatting, mat, treningstid og aktiviteter som ATV-kjøring, luftgeværskyting, mesterens mester etc. inkludert.
– Vi er fullbooket hver eneste helg mellom nyttår og påske. Ungdommene som kommer blir sikkert ikke bedre fotballspillere av en helg i Selbu, men de får opplevelser for livet, sier Brynjar Aune, som sitter i styret til flerbrukshallen på vegne av B. Langseth.

Kjøpte skolen

Jobben som vertskap skal administreres, og det er her ungdommene kommer inn i bildet. Til vanlig jobber de hos B. Langseth en lang langpasning unna, men de får ansvaret for å lage tørrmåltider, som serveres i nedlagte Innbygda skole.
Bygningen kjøpte Frode Langseth i 2017 for en million kroner blant annet med tanke på å huse tilreisende fotballspillere i vinterhalvåret.
Skolen er rustet opp med nytt kjøkken, ellers er det investert noen kroner i senger og andre bekvemmeligheter som de tilreisende kan benytte. Totalt kan 150 barn overnatte i den gamle skolebygningen samtidig.

Alt er samlet

I tillegg må altså kaféen opp med ekstra bemanning om kveldene i helgene da horden av fotballspillere kommer for å forsyne seg av pizza og taco som middagsmat.
– Det som er unikt med vårt tilbud er at alt foregår innenfor en radius på et par hundre meter. Her finnes både matservering, overnatting og trening innen gangavstand. I tillegg ligger det en skytebane i kjelleren på samfunnshuset vegg i vegg. Der får fotballspillerne anledningen til å skyte med luftgevær. At alt er samlet tror vi er årsaken til at flerbrukshallen er blitt så populær for tilreisende klubber, og at de kommer tilbake år etter år, sier Langseth.

Penger pløyes tilbake

Økonomirulleringen i forbindelse med driften av hallen er interessant. Aksjeselskapet som drifter hallen er eid av Langseth (49 prosent) og Selbu Ballklubb (51 prosent). For å dekke flere hundre tusen kroner i lånerenter samt andre driftsutgifter, betaler ballklubben leie for å bruke hallen. Det samme gjør også andre klubber som leier halltid.
På toppen av dette betaler Langseth halleie i helgene for å kunne tilby treningssamlinger til klubber rundt om i Trøndelag. Det vil med andre ord si at noe av pengene som tilreisende fotballspillere legger igjen, blir tilbakeført til anlegget via leieinntekter, i tillegg til effekten med at de også bidrar til at flere ungdommer i bygda får jobb.
Derfor går driften av fotballhallen i praksis i null, og når de siste spillemidlene blir tilført i løpet av et par-tre år, reduseres renteutgiftene betraktelig og regnskapet kan trolig vise til hyggeligere resultat.

Lokal effekt

På hverdagene er det lokale fotballspillere som bruker flerbrukshallen, og da benytter foreldrene anledningen til å handle hos Langseth og/eller ta seg en kaffekopp på kaféen. På den måten bidrar også innbyggerne i Selbu med å støtte opp om lokal handelsnæring.
– Avstandene i Selbu er store, og når foreldre kjører barna på treningene, rekker de knapt nok å kjøre hjem før de må snu for å hente. I stedet benytter de anledningen til å handle, sier Frode Langseth.
Det hører med til historien at flerbrukshallen også generer inntekter gjennom utleie til messer og utstillinger.
– Tidligere lå området brakk. For meg er det rørende å se all aktivitet som er skapt i forbindelse med etableringen av hallen, sier han.

Les forrige sak:
De er klare for adventskonserten Måne i advent. Fra venstre: Siri Schnell Juvik, Trine Mette Uthus, Jon Uthus og Åshild Mundal som får besøk av Dameavdelingen, unge sangere fra Lånke skole og det originale bandet fra innspillingen for 10 år siden.
Måne i advent – en stemningskonsert

Adventskonsert i Værnes kirke søndag

Close