9 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Fotballsang-stjerne og Blinks sangstjerner lager årets slager

Var i troppen til Vikvang – nå har han laget den nye Blink-sangen

ALLSANGFAKTOR: Petter Wavold er den trønderske kongen av allsang. Nå har han laget «Vi e her for å vinn» som Blinks beste menn var i studio og koret på i forrige uke. (Foto: Blinkfotball.no)

Han har vært i den ypperste trønderske eliten lenge. Nå har Petter Wavold meldt «overgang» til Stjørdals-Blink og står bak det som trolig blir årets store Stjørdals-hit «Vi e her for å vinn».

19. mars slippes den nye Blink-sangen. «Vi e her for å vinn» er en typisk Petter Wavold-låt, som appellerer til mye og høy allsang.
– Det er en rockelåt med høy allsangfaktor, sier Petter Wavold selv om «Vi e her for å vinn». A-lagsguttene og supportergjengen Hæsjrampen var begge og sang inn sine korstrofer i forrige uke.

Fotballsang-ekspert

Under kyndig ledelse av produsent, og Blink-speaker, Terje Craig ble mye av sangen spilt inn i løpet av en hektisk onsdagskveld. Og midt oppi det altså, en av landets aller fremste fotballsangmakere.
– Jeg har vært med og laget tre Rosenborg-sanger, og en hel haug med andre innspillinger av Rosenborg-sanger, sier Wavold i et intervju med Blinkfotball.no.

I Vikvangs tropp

Han er ekte, og veldig lidenskapelig, Trondheims-gutt. De siste ukene har Petter Wavold blitt mye bedre kjent med Stjørdal, selv om han har litt erfaring fra «småbyen».
– Jeg har jo kjent Roar Vikvang lenge. Vi har en lang historie sammen. Jeg traff Roar i Forsvaret på Værnes, så jeg har vært i troppen hans jeg også, sier Wavold humoristisk.
Trondheims-patrioten har vært gjennom et intensivt «dialektkurs» for at «Vi e her for å vinn» skal passe godt til Stjørdals-Blink.
– Jeg har måtte lært meg litt Stjørdals-dialekt, og har forstått at det blant annet ikke heter hverandre, men kværainner. Så har jeg lært en del om Sandskogan, sier Wavold. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

FØRSTEREKKA: Kanskje ikke helt Sølvguttene, men disse fire gullstrupene tok plass i fremste rekke under sanginnspillingen. Fra venstre: Andreas Pettersen, Morten Strand, Markus Hermo og Sondre Hopmark Stokke. (Foto: Blinkfotball.no)
Lokale vokalister

Foreløpig er det hans stemme som ligger som hovedvokal på «Vi e her for å vinn», men slik skal det ikke bli. Stemmene skal bli enda mer lokal.
– Vi har egentlig funnet de som skal være frontsangere, men ikke begynt å jobbe med dem ennå, sier Petter Wavold, som tror den nye Blink-sangen blir en hit.
– Jeg er fornøyd, sier Wavold.

Korgutter fra øverste hylle

Fornøyd er også korguttene fra Blinks A-stall, som var i studio og la på sine vakre sangstemmer i forrige uke.
– Vi ble enige om det ble ganske greitt når vi synger sammen, sier Marius Augdal. Selv om han av kilder langt inn i A-stallen blir omtalt som lagets store sangstjerne, flirer han selv godt av det.
– Jeg skal ikke akkurat skryte på meg noen bra sangstemme nei, sier 25-åringen om innsatsen bak mikrofonen.
– Det blir ikke å satse på sang nei. Det holder i massevis med Blink-sangen, sier Marius Augdal.
Stjørdalsgutten som kom tilbake fra Ranheim i fjor sommer trivdes godt i musikkstudioet.
– Det var artig å være med på, så det blir spennende å høre den ferdige låten.
– Blir det en slager?
– Låten virket ganske så bra den. Vi ga den litt trøkk, og den var fengende, enkelt og høy allsangfaktor, sier Marius Augdal.

Les forrige sak:
Sjekket 125 bilførere

Alt var i orden da politiet var ute på E6

Close