11 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

Fra 19 til 38 ansatte på to år

– I 2018 bikket vi akkurat over 50 millioner kroner, sier Arnt Otnes, daglig leder i Sifa AS.

Arnt Otnes gleder seg til at Sifa AS flytter inn i nye produksjonslokaler om noen få uker. Arnt Otnes gleder seg til at Sifa AS flytter inn i nye produksjonslokaler om noen få uker.

Sifa AS i Selbu er inne i en enestående utvikling. På to år er antall ansatte doblet, og det samme er omsetningen.

– Våren 2017 var vi 19 ansatte, nå er vi 38. De siste ti årene har omsetningen ligget på rundt 20 til 25 millioner kroner, men i 2018 bikket vi akkurat over 50 millioner kroner, sier Arnt Otnes, daglig leder i Sifa AS.

Vokser med trafokiosker

En kjempekontrakt med Siemens om produksjon av nettstasjoner, eller trafokiosker som det kalles på folkemunne, er hovedgrunnen til den enorme utviklingen.

– Vi inngikk i fjor en treårig avtale med Siemens, som kan forlenges i mange år. Pr. i dag er Siemens vår desidert største kunde, men vi leverer også til andre rundt om i landet. Både vi og Siemens ønsker at kundeforholdet skal bli langvarig, sier Otnes.

Å rekruttere nye medarbeidere til spesialbedrifter er ikke alltid like enkelt å finne, men her har Sifa lyktes godt.

– Egentlig har det gått greit å rekruttere nye medarbeidere. Vi har fått nye ansatte fra hele Neadalføret. Da Glen Dimplex ble lagt ned i Stjørdal søkte flere av de tidligere ansatte seg til oss. De som bor i Stjørdal bruker ikke lengre tid hit til Tømra enn de som bor øverst i Selbu, sier han.

Høysesong om sommeren

Sifa ble etablert i 1992 og bearbeider tynnplater blant annet i aluminium, kopper, rustfritt stål, svartstål og messing fra en halv millimeter til noen centimeter tykkelse. Inne i produksjonslokalene står store maskiner som skjærer og bretter stålet etter kundenes behov.

Fokus på produktkvalitet er et nøkkelord for at Sifa ble valgt ut av Siemens, leveringsdyktighet er et annet.

– Nettstasjoner er på en måte sesongbetont og kundene vil helst ha stasjonen levert med en gang. De aller fleste ønsker å sette opp nettstasjonene i perioden påske og oktober når det er telefritt, og det betyr at vi har ledig produksjonskapasitet om vinteren. Vi bruker den perioden til å produsere for lager, sier Otnes.

Krevde større bygg

Da Siemens kom på banen og ville ha en langvarig avtale med Tømra-bedriften, fulgte det også noen krav med på kjøpet. De gamle lokalene på 2.500 kvadratmeter holdt ikke mål, verken i størrelse eller funksjonalitet.

– For at vi skulle få kontrakten måtte vi bygge et nytt produksjonslokale. For oss, som er en liten bedrift, ville det bety et stort økonomisk løft. Derfor tok vi før jul i 2017 kontakt med ordfører og Selbu Næringsselskap om de kunne sette opp bygget, hvor vi kunne bli leietagere, sier Otnes.

Rekordrask prosess

Første uken i mai tas bygget på 2.000 kvadratmeter i bruk, og helt ferdig blir bygningen i august i år.  Ordføreren og næringsselskapet viste handlekraft da Otnes tok kontakt, og i løpet av kort tid forelå det planer og finansiering av bygget som Sifa kunne vise Siemens.

– De fortjener skryt for måten de opptrådte da vi tok kontakt. For at vi skulle få kontrakten var det helt avgjørende at de stilte opp med planer og vedtak med en eneste gang. Jeg er ganske sikker på at det ikke finnes mange andre kommunale bygg som er blitt satt opp så raskt, sier Otnes.

I mai flyttes nettproduksjonsavdelingen over i nybygget, og den plassen som frigjøres i gammelbygget skal etter hvert ende opp som pulverlakkeringshall.

 

Les forrige sak:
Hele storfamilien deltok i kubbespillet i Storvika, fra v. Iver Vardenær, Nora Vardenær, Ane Horten, Leif Olav Horten, Ingrid Horten, Sofia Horten Aune, Therese Horten og Jonas Hembre.
Tok med familien til Storvika

Storfamlinen Horten koste seg med kubbespill og grilling

Close