16 °C Stjørdal, NO
23/07/2019

Fra eiendom til traktor

Bjørgum bytter Nylander med Eiksenteret

Erik Bjørgum bytter jobb. Fra å være eiendomsmegler blir han nå selger av traktorer og annet landbruksutstyr. Erik Bjørgum bytter jobb. Fra å være eiendomsmegler blir han nå selger av traktorer og annet landbruksutstyr.

Den velkjente eiendomsmegleren Erik Bjørgum (36) skifter bransje. Han går fra å selge hus til å selge landbruksutstyr.

– Det stemmer at jeg har sagt opp jobben min i Nylander, og er inne i oppsigelselstiden min nå, bekrefter Erik Bjørgum etter drøyt elleve år i Meglerhuset Nylander.

– Jeg har trivdes veldig godt i jobben min, men begynte  å tenke litt på om jeg skulle fortsette å dra rundt og sette opp visningsskilt to-tre kvelder i uka i 30 år til, sier megleren.

Nå har han takket ja til salgsstilling hos Eiksenteret i Stjørdal. At han nå bytter til traktor og landbruk er ingen stor overraskelse for de som kjenner Bjørgum godt.

– Jeg har stor interesse for landbruk og traktorer. Når jeg har ledig tid så hjelper jeg gjerne kamerater med gårdsarbeid. Mens andre eiendomsmeglere spiller golf eller fisker laks, trives jeg aller best i traktoren, sier Bjørgum.

Selv tror han at interessen ble vekket hos besteforeldrene som drev gård i Tydal.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg har vokst opp i Gevingfeltet, så der var det ikke mye traktor og jordbruk, sier Bjørgum.

Eiendomsmegleren bytter fra en kapitalvare til en annen. Sånn sett ingen stor forskjell, men litt annerledes blir det uansett.

– I dag formidler jeg eiendommer som andre eier og skal selge. Det er eieren selv som kan produktet. Framover må jeg kunne produktet som jeg skal selge, men ellers blir det mye det samme. Det handler om å treffe folk og snakke med folk, sier Erik Bjørgum, som naturligvis er spent på endringen.

– Det blir spennende. Man vet hva man har, men ikke hva man får. Samtidig har jeg ikke lyst til å sitte på «gammeldagan» og angre på det jeg ikke har gjort, sier Bjørgum.

Lånkbyggen er også kjent som gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Stjørdal. Den oppgaven forlater han også neste høst etter totalt åtte år som folkevalgt.

– Jeg har sagt nei til nominasjonskomiteen. Jeg har to jenter på 8 og 12 år, og hvis jeg går løs på fire år til så er den eldste snart klar for å flytte hjemmefra etter neste periode. Politikken kan jeg alltids komme tilbake til, men ungene har jeg «til låns» nå, sier Bjørgum.

Les forrige sak:
Tommy Reinås (innfelt) har fortsatt tro på at det er mulig å få til en kommunal elsykkel-ordning.
Ikke uproblematisk med kommunale elsykler

Rådmannen skal se nærmere på mulighetene

Close