2 °C Stjørdal, NO
05/12/2019

Nå kan du bruke stemmeretten din

Ungdomskandidatene oppfordrer alle til å bruke stemmeretten

Ada Johanna Arnstad (t.v.) og Dorthea Elverum oppfordrer til å forhåndsstemme og gjerne gi ungdommer et kryss på valglisten. Fra i dag mandag er det mulig å gi sin forhåndsstemme på rådhuset. Ada Johanna Arnstad (t.v.) og Dorthea Elverum oppfordrer til å forhåndsstemme og gjerne gi ungdommer et kryss på valglisten. Fra i dag mandag er det mulig å gi sin forhåndsstemme på rådhuset.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Allerede fra i dag mandag 12. august kan du forhåndsstemme i Stjørdal rådhus. Biblioteket i Kimen er klare til å ta imot forhåndsstemmer fra 20. august. Ada Johanna Arnstad og Dorthea Elverum fra Senterpartiet minner om dine muligheter til å stemme tidlig.

Det blåser en sommervind i Kimenparken i det kornåkrene modnes i Trøndelag. Klokken tikker mot et nytt kommune- og fylkestingsvalg som avgjøres 9. september 2019. Ute i den svale vinden er damene Ada Johanna Arnstad og Dorthea Elverum ute for å minne om mulighetene du og spesielt studenter har til å levere forhåndsstemme.

– Nå er det spesielt viktig at studenter eller andre som møter en travel tid mot valget forhåndsstemmer. Alle stemmer i urnen er viktige for det kommende resultatet av høstens valg, sier de to iført skjorter med partilogo og budskap. Begge

med lang erfaring innen politikk i eget ungdomsparti Senterungdommen. Dorthea Elverum fra Elvran sin snart tilbakelagte fireårs periode i kommunestyret på Stjørdal er i følge hun selv sterkt ønsket videreført. Ada Johanna Arnstad vil gjerne gjøre en innsats for eget fylke i kommende fireårsperiode.

– Jeg har ikke vært folkevalgt enda, men vervet som leder i Senterungdommen gjennom tre år har gitt meg et svært godt grunnlag for å innta en kommende plass i fylkestinget. Jeg er 3. kandidat på listen til Senterpartiets fylkestingsliste og har veldig lyst på vervet, sier Ada Johanna Arnstad.

Det er to svært samfunnsengasjerte i grønn skjorte som nå kommer med oppfordringen ute i Kimenparken. Spesielt er Arnstad og Elverum opptatt av at ungdom støtter opp om ungdom i politikken.

– Det er vi ungdommer inn mot voksenalderen som skal legge premissene for fremtidens politikk og ta de viktige avgjørelsene. Derfor oppfordrer vi dem som skal gi sin stemme spesielt å krysse av ungdom. Dette gjelder både for kommunevalget og fylkestingsvalget.

– Hvordan finner ungdom og voksne sitt parti og kandidater blant fremlagte lister?

– Det kan være en fordel å lese partiprogram eller arbeidsprogram hos hvert enkelt parti. Det kan være en enkeltsak, eller flere saker som du synes stemmer med egen overbevisning. Noen er engasjert i oppvekst og skolespørsmål. Andre kan ha helt andre interessefelter som eldreomsorg, kommuneøkonomi eller samferdsel. Stemmegivning er viktig for en god utvikling av demokratiet. Nå håper vi at mange benytter mulighetene til å gi sine forhåndsstemmer, sier Ada Johanna Arnstad og Dorthea Elverum.

 

Les forrige sak:
Besøket har vært stort på solskinnsdagene i Storvika. Nå ønsker eldrerådet at det fortsatt blir lagt til rette for parkering i Storvika. (Foto: Åge Sjølstad)
Debatt: Vil fortsatt ha parkering i Storvika

Leserinnlegg fra leder Jon-Anders Myrvang i Stjørdal eldreråd

Close