12 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Fra låsesmed til barkeeper

– Jeg har hatt en drøm om en sånn type arbeidsplass

Roar Nygård startet 1. juli som daglig leder for Sportsbaren.  Roar Nygård startet 1. juli som daglig leder for Sportsbaren. 

1. juli startet kulturprofilen Roar Nygård som daglig leder på Sportsbaren. Nå blir den tidligere låsesmeden blant annet å finne bak ølkranene som barkeeper.

– Det hele startet som en drøm og en visjon. Jeg har holdt på med musikk og spilt på mange ulike barer og lokaler, og hatt en drøm om en sånn type arbeidsplass. I stedet for å drive med batteridrill og rørtang, treffer jeg heller mange hyggelige folk, sier 46-åringen, som i løpet av de to siste årene også har vært gjennom to operasjoner som er kommet på grunn av belastninger gjennom jobben.

Startet dialogen for et halvt år siden

Å slutte i jobben som låsesmed i Trondheim for å bli barkeeper og daglig leder i hjemkommunen er naturlig nok en stor overgang.

– Prosessen startet for et halvt år siden, da jeg møtte Delshad Mahamoud og vi begynte å prate om en mulighet for at jeg kunne jobbe her. Siden har vi hatt en dialog, og jeg har aldri helt greid å slippe taket i det han fristet med, sier Nygård, som vil bruke den første tiden til å finne ut om det å drifte en bar er noe han kan tenke seg å satse på.

– Avtalen er at jeg skal prøve det i en periode for å se om det passer for meg, men vi har allerede snakket om planer og visjoner for baren uten at vi vil si noe mer om det nå, sier han. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Delshad Mahamoud (t.v.) er svært fornøyd med å få Roar Nygård inn som daglig leder for baren. 
Delshad Mahamoud (t.v.) er svært fornøyd med å få Roar Nygård inn som daglig leder for baren.
– Roar en hyggelig kar

Eieren av Sportsbaren, Delshad Mahamoud, har lenge vært på jakt for å få hjelp til driften. I perioder har det blitt svært mye ansvar på én person.

– Jeg har alltid ønsket å ha en å drive sammen med, og Roar har jeg kjent helt siden vi åpnet baren for to år siden da han var her og spilte sammen med Mono. Vi har opplevd stadig økende omsetning og flere folk i baren i det siste, og da er det lettere å ansette en ny mann. Dessuten er Roar en hyggelig kar, sier Mahamoud, som gjerne vil avkrefte et rykte som har versert om at han planlegger å selge baren.

– Det har jeg ingen planer om, sier han.

Spiller i helgen

Selv om Nygård har skiftet beite kommer han fortsatt til å spille i band, og allerede på lørdag er han i sving igjen fra scenen på sin nye arbeidsplass sammen med Kay Jonny. Duoen lover hits fra 1960-tallet og frem til i dag.

Les forrige sak:
Uten mat og drikke duger verken spillere, trenere eller supportere. 300 hommelvikinger var samlet til stor pizzafest i Östersund. (Foto: Privat)
Inviterte 300 på pizzafest

Klubben tok på seg spanderbuksene

Close