10 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Fra olje til vind- og vannkraft

– Å slutte i Equinor etter 27 år var vemodig – samtidig sitter jeg igjen med en stolthetsfølelse

NY KRAFT: 1. november startet Ann-Cathrine Holmen i sin nye jobb som konserndirektør I TrønderEnergi.

I oktober var Ann-Cathrine Holmen plattformsjef under åpningen av det gedigne Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. 1. november startet stjørdalingen som direktør i Trønder-Energi.

I hele 27 år jobbet 51-åringen for Equinor, og de siste ni var hun plattformsjef. Først på Heidrun i Norskehavet før hun ble med på det nye norske oljeeventyret i Nordsjøen. Johan Sverdrup-feltet forventer å produsere 2,7 milliarder fat olje.
– Johan Sverdrup er et kjempestort felt. Når fase to er klar for produksjon kommer feltet til å utgjøre 25 prosent av Norges fremtidige oljeproduksjon og vil samfunnsøkonomisk bety mye for landet. Å være med på oppstarten var kjempegøy, sier Holmen, som bor på Kvislabakken.

Eks-kollega tok kontakt

Det var den tidligere kollegaen Ståle Gjersvold, administrerende direktør i TrønderEnergi, som kontaktet Holmen og spurte om ikke hun ville bli med på laget.
– Ståle og jeg jobbet sammen på Tyrihans-prosjektet for ti år siden, og det var han som tok kontakt og spurte om jeg var interessert i å bli konserndirektør for driftsoperasjoner i TrønderEnergi, forteller hun.
Holmen skal følge opp de ulike vannkraftverkene som selskapet drifter.
– Det var ikke lett å ta beslutningen om å slutte i Equinor. Der har jeg fått mange muligheter og kunne jobbe med masse spennende. Jeg var en del av noe stort og strukturert, og nå går jeg over til en mindre organisasjon men som samtidig gir meg muligheten til å forme mer selv, sier hun.

Økt satsing på vindkraft

En annen grunn til at Holmen ble trigget av å skifte beite, var muligheten til å bygge opp vindkraftsatsingen.
– TrønderEnergi har som strategi å bygge seg opp på fornybar energi, og målet om å produsere tre terrawattimer med vannkraft er allerede nådd og det skjer nå ingen utvikling innen vannkraft. For å øke mer, er det i vindkraft mulighetene ligger. Jeg ble trigget av muligheten til å gå over til, og jobbe med fornybar energi, sier hun.
Samtidig var Holmen attraktiv for kraftselskapet ettersom hun har lang erfaring med å drifte store operasjoner.
– Ståle var ute etter noen som kunne ta med seg erfaring fra Equinor i forhold til drift og vedlikehold av anlegg, og overføre det til TrønderEnergi. Vannkraft har vært solid bærebjelke i mange år, og nå skal vi mer over på vind. Vi skal nå prøve å smelte dette sammen på en god måte, sier hun.

Lite på kontoret

Holmens kontor ligger på Lerkendal, men der har hun vært lite siden hun trådte inn i lokalene første november.
– Jeg har en operativ stilling, og har mange anlegg jeg skal følge opp blant annet i Berkåk, Bessaker, Orkla og Sokna. Etter at jeg begynte har jeg kun vært tre dager på kontoret, sier hun, med et smil.
En uke på Kanariøyene har Holmen også fått pakket inn i tidsskjemaet de siste ukene. Der fikk hun tid til å reflektere over de nesten tre tiårene hun jobbet offshore.
– Å slutte i Equinor etter 27 år var vemodig. Samtidig sitter jeg igjen med en stolthetsfølelse. Selskapet var fantastisk flott å jobbe for, men nå følte jeg det var riktig å begynne med noe annet. TrønderEnergi er også et flott selskap med verdibasert ledelse og en god kultur. Jeg føler meg velkommen, sier Holmen.

Les forrige sak:
Vant 100.000 på bingo – nå blir jula ekstra god

Lykketallspotten havnet hos Aslaug på Hitra

Close