6 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Fra treningssenteret til systua

Tone Bremseth (58) har gjort syhobbyen til jobb

METER ETTER METER: Tone Bremseth stortrives blant stoffruller i alle farger og mønstre. (Foto: Siw Larsen) METER ETTER METER: Tone Bremseth stortrives blant stoffruller i alle farger og mønstre. (Foto: Siw Larsen)

Tone Bremseth er utdannet kjemitekniker, men har de siste årene jobbet ved treningssenter. Nå har hun gjort syhobbyen til jobb.

Tone Bremseth (58) storkoser seg i sin nye jobb. Hele livet har søm vært en av hennes store hobbyer. Nå fyller hun ikke bare kveldene, men også dagene med hobbyen.

– Det kjennes veldig greit ut, sier en fornøyd Tone Bremseth, der hun står inne i butikken til Frøyum Søm & Design lengst øst i Kjøpmannsgata.

På plass i butikken

Selskapet eies av Liv Marit Bremseth, som er gründer og daglig leder, men det er etternavnesøsteren som betjener butikken det meste av tiden.

– Det passet perfekt at Liv Marit ønsket å bruke mer tid på produksjon, så kunne jeg ta plass her, sier Tone Bremseth, som understreker at de to Bremseth-ene begge har giftet seg til etternavnet. Heller ikke mennene deres er i slekt.

Innehaver Liv Marit Bremseth bruker nå mer tid i verkstedet, og det finnes mange produkter fra hennes symaskin å få kjøpt i butikken i Stjørdal sentrum. Men der har de det meste for syinteresserte.

– Vi har det meste av utstyr og tilbehør, vi har metervarer, glidelåser i et stort antall farger og lengder og vi har ferdige klær, sier Tone Bremseth, som holder butikkdørene åpne alle dager bortsett fra onsdagene.

Karrieresprang

58-åringen sluttet nylig ved treningssenteret 3T. Før den tid har hun jobbet som kjemitekniker, blant annet ved daværende Labnett på Kvithamar. Nå har hun tatt et temmelig langt steg bort fra kjemibransjen og storkoser seg blant metervare og glidelåser. Temmelig ofte setter hun seg også ved symaskinen.

– Jeg har holdt på med sying helt siden jeg var liten. Min mor sydde klær til oss ungene da vi var små. Det var da interessen startet, sier Tone Bremseth.

Syrom hjemme

Nå har hun symaskinen stående i butikken, men der blir det kun småjobber. De større prosjektene holder hun på med på kveldstid.

– Jeg har eget syrom hjemme, det har forresten vært en forutsetning hele tiden. Der står symaskinen framme hele tiden og jeg er innom hver kveld ja, forteller hun.

Smykker på si´

Innimellom sying jobber hun også med sølvsmykker. Det var forresten de som gjorde at hun kom i kontakt med kvinnen som nå har ansatt henne.

– Det skjedde da Liv Marit driftet Galleri Skolestua i Hegra og jeg skulle ha noen av mine smykker der. Siden har vi hatt jevnlig kontakt, og nå blir det tettere enn noen gang, sier en storfornøyd Tone Bremseth.

Frøyum Søm & Design åpnet dørene for første gang i mars i fjor. Siden har besøket vært økende, og nå er åpningstidene utvidet til alle hverdager fra 9 til 17 unntatt onsdagene. Lørdagene har de også åpent fra 9 til 15.

Les forrige sak:
NOMINERT: Vennatrø Gruppens fortelling om «Min by Stjørdal» er blant de fem nominerte for de beste reklamefilm vist på kino. Torsdag skal vinneren kåres på Vika Kino i Oslo.
Vennatrø Gruppen nominert til filmpris

Filmen «Min by Stjørdal» er nominert under Big Screen Awards

Close