1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Fram slo RBK

IL FRAM jr – ROSENBORG BK jr           1 – 0    (0 – 0)

1.divisjon for junior, Lerkendal kunstgress, 12.04.11

To dager før seriestart i 4. divisjon gjestet Frams juniorer Lerkendal kunstgress for å møte Rosenborg i tredje serierunde i 1. divisjon. Til tross for en ganske bløt bane med mye sprett i ballen, var det alt i alt fine forhold før kampstart. Det var Fram som startet kampen best og sjokkerte nok Rosenborg litt i åpningsminuttene ved å spille seg frem til et par halvsjangser. Etter 5 minutters tid våknet RBK mer til liv og tok over mer av banespillet. Det ble mye ballbesittelse hos hjemmelaget i en periode, med et par sjangser som fort kunne ha endt med scoring. Men Fram lå tett og kompakt defensiv og jobbet sammen som et lag hele tiden, noe som sørget for at RBK slet med å komme til skikkelige sjangser. Fram blir spilt litt bakpå og blir liggende veldig lavt en periode.

Men plutselig endret det seg og Fram slapp ned skuldrene, tok ned ballen og begynte å spille mye på fot. Det ble mange fine forsøk og lekre kombinasjoner på rad på Rosenborgs halvdel. Håkon Amdal kom seg i gjennom på høyrevingen flere ganger etter fint spill og gode enkeltmannsprestasjoner. Av dette ble det flere sjangser som fort kunne ha gjort at ballen endte bak Rosenborgs keeper. Men RBK var flinke til å komme raskt opp i situasjonene og fikk avverget mye fordi de var skjerpet mentalt. Fram var stort sett smarte i valgene da de skulle spille ballen fremover og oppspillene fra forsvaret var oftest veldig presise. Til tross for at hjemmelaget var flinke til å komprimere laget og presse sammen, så var fra veldig flinke til å både skape og finne rom til bruk i angrepsspillet. I denne perioden var det Fram som var farligst og Rosenborg fikk ikke slippe til enkelt. Mye av dette skyldtes at forsvarsfirern jobbet godt sammen og var flinke til å lese hverandre.

Det siste kvarteret ble mer jevnspilt med mye kontringer etter at lagene hadde vunnet ballen på egen halvdel. Rosenborg kom tilslutt i gjennom på venstresiden og fikk sendt i vei et godt skudd, men Erik Ekrem fikk slått ballen ut til corner. Deretter kom Fram fordi på venstresiden og ballen ble lagt inn foran mål hvor det ble mye klabb og babb. Ballen ble klarert på streken, før den havnet hos Bjørn Arild på 16 meter som fikk avsluttet. Men desverre gikk ballen over. Det ble ikke noen større sjangser enn det på tampen av omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Da andre omgangen startet var det klart av Fram-gutten hadde fått med seg at de kunne ta dette og de gikk ut på banen med et veldig trøkk fra start. Det startet med en god kontring etter å ha vunnet ballen på midten. Håkon fikk satt på fart på vingen og la ut til Mats som fikk avsluttet, men skuddet ble blokkert og det ble corner. Fram fortsatte å trykke på og var veldig trygge med ballen i laget. Det gikk flere trekk før det i det hele tatt så ut som de kunne miste den. Rosenborg fikk et par overgangsmuligheter hvor de kom i et voldsomt tempo og med flere spillere. Heldigvis var Fram-forsvaret like disiplinerte som i 1. omg og var flinke til å ramle og ligge kompakt. Men tilslutt fikk RBK en stor sjangse da ballen ramlet ned på 16-metersstreken etter en svak klarering og en av spillerne fikk avslutte upresset. Skuddet gikk heldigvis i stolpen og bortelaget slapp med skrekken.

Etter det første kvarteret i 2. omg skapte begge lagene muligheter uten at noen kom nærme nok til å få en ordentlig avsluttning. Helt til det var igjen 20 minutter av kampen. Fram hadde kommet fremover og fått tvunget frem en corner. Jørgen RV gikk ut for å slå den. Han ga ballen en fin innoverskru og den kom i en bue som gjorde at det var vanskelig å se hvor den ville lande. Dermed endte det opp med at når den gikk rett på utsiden tverliggeren, så slo RBK-keeperen ballen inn i eget mål. 1-0 til Fram! Akkurat som i cup-kampen mot Blink, så valgte Jørgen å skape trøbbel ved å slå corner rett mot mål. Etter målet var det Rosenborg som hadde ballen mest, men klarte ikke å skape store nok muligheter til å få en utligning. Det lille av avslutninger som kom klarte Erik å ta kontroll på. Det ble et par Fram-kontringer mot slutten, men uten utteling. Flere mål ble det ikke i kampen og Fram kunne reise hjem til Skatval med årets første trepoenger i 1. div.

 

 

Kilde IL FRAM

Les forrige sak:
Standup på Uptown fredag

Ettmannsmøtet med publikum, såkalt stand up komedie slår an som aldri […]

Close