0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Framhuset tas i bruk

Årets dugnadsfamilie på Framnes: Ole Morten Vollan, Jan Inge Vollan Lars Magna Vollan, Ole Vollan og Håvard Vollan.

 

Å planlegge et bygg på i overkant av 200 kvm. med full kjeller som skal bestå av garderoneanlegg og dusjer, kan være en liten risikosport. Nå har ledelsen i Fram aldri lgt skjul på at det den 13. mars skal være klart for årsmøte i de nye lokalene. Byggetrinn 1 som består av kjøkken og møtelokaler vil bli ferdig.

Oppstart
Forrige årsmøte var slett ikke overfylt av skeptiske medlemmer som undret seg over de ambisiøse planene som ble presentert. Her kunne ledelsen presentere et godt gjennomarbeidet forslag til ny bebyggelse på Framnes. Denne situasjonen ble riktignok fremskyndet da det var et branntilløp i det gamle klubbhuset. Skadene var så omfattende at restaurering ikke var praktisk mulig. I løpet av kort tid var planer for nytt bygg klare på gtegnebordet.

Byggestart
Med en høst som var positiv for byggevirksomhet ble grunnmursarbeide startet. I løpet av noen kvelder ble grunnarbeidet gjennomført. Starten så lovende ut, og da et snekkerlag tok seg en fridag fra sitt ordinære arbeid ble takstoler satt opp. Huset kunne derfor lukkes før vinteren satte inn. Dugnadsarbeidet gikk framover i kontrollerte former, med et lite opphold de første dagene på nyåret. Byggeleder Ole Morten Vollan trampet utålmodig rundt og innkalte til nye dugnadskvelder. Vi skal ikke gi alt for mange detaljer, men en kveld måtte dugnadsgjengen sendes hjem  da for mye arbeid hadde skjedd kvelden før. Byggekomiteen kan bare konstatere at mange bedrifter og fagfolk har vært inne for å bidra til ferdigstilling av ”Framhuset”. Uten en velvilje fra folk rundt idrettslaget ville ikke mulighetene vært tilstede for å fullføre et slikt bygg. Fram-leder Rolf Ch. Berg  lover at klubben sener skal komme tilbake til ekstra oppmerksomhet for viktige bidragsytere.

Bruk av huset
Foreløpig er det ikke satt opp spesielle regler for bruk av Framhuset. Dette vil vi komme tilbake til, sier Framlederen. Først skal årets årsmøte gjennomføres. Alle møbler er på plass og lokalet er klart for å ta i mot årsmøtedeltakerne. Vi vil også vurdere å innby til omvisning og servering av kaffe og vafler en søndag. Snart vil også Skatval Historielag innta lokalet med sitt kontor. Dermed er lokalene tilgjengelig for rullestolbrukere.  

Økonomi
Nr lag og foreninger starter prosjekter der økonomi er viktig, er det grunn til å være oppmerksom. Mang lag kjører det økonomiske i ”grøfta”, og må  be kommune eller andre bidra til å rette opp det økonomiske. I.L.Fram har nå bygd en kunstgressball” og nå et klubbhus. Dette er budsjettert til mellom 10-12 millioner kroner. Vi har ”stålkontroll” på det økonomiske. Her blir det ikke overskridelser, sier Rolf Ch.  Berg.

 

 

Les forrige sak:
F.v Gunda Marie Næss og Gunda Djupvik håper på hjelp til å lage mat til sitt neste bokprosjekt.
Lyst til å lage mat?

  For at lysten til å lage mat skal komme er […]

Close