5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Framskynder planene

 

T-A melder at de nye fremdriftsplanene legger opp til at alt skal stå ferdig innen 2013 og at byggingen foregår slik at de lett kan utvide videre og ta i bruk nye områder. Denne første delen av utenlandsterminalen som  står ferdig allerede i slutten av april vil øke tilgjengelig areal med 50 prosent.

 

– Vi har hatt en voldsom vekst i utenlandstrafikken i hele år. I november økte det med over 21,5 prosent sammenliknet med året før. Vi vil ha ferdig denne delen før den store sommertrafikken setter i gang, sier lufthavnsjef Lasse Bardal i Avinor til avisa.

 

Coop Storlien artikkelnivå

En felles kontorrigg for entreprenørene og representanter fra Avinor skal lette koordineringen. Man har hittil brukt 120 millioner kroner i år. I 2012 blir investeringene på 450 millioner kroner.

Det brukes over én millioner kroner daglig til å øke kapasiteten på Værnes. T-A skrivere at det nærmest E6 jobbes med utfylling til nye flyoppstillingsplasser. Foran innenlandsterminalen er graving påbegynt for å utvide bygget nærmere veien og få på plass kjeller til bagasjeanlegg. I motsatt ende kommer utenlandsterminalen. Flyplassen bygges som en hestesko. Den nye inngangen vil ligge omtrent midt mellom utland og innland. Det blir felles sikkerhetskontroll. Ny dutyfreebutikk kommer, og Radisson Blu-hotellet blir liggende inne på det nye flyplassområdet. I løpet av neste år skal det legges lokk over jernbanen. Der skal det gjøres plass til seks fly.

Les forrige sak:
Lotta Rostad øverst og Maria Tuff synes begge at bokprosjektet var artig å være med på. Foto: Eir J. Bue.
Maria Tuff i ny bok

Hun har laget smakfulle retter gjennom flere år. Munner har blitt […]

Close