12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Fraråder å hente beboere ved insitusjoner til familieselskap

Besøk mamma eller pappa eller bestemor og bestefar utenfor institusjonen heller

Halsen sykehjem. (Illustrasjonsfoto)

17. mai er en dag for store familieselskap. Men kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen vil ikke at du skal hente mødre eller fedre hjem fra institusjoner til familieselskap.

– Det er krevende og jeg fraråder det på generelt grunnlag, sier Muruvik Vonen.

Mange ønsker å ha storfamilien samlet rundt middagsbordet og kakebordet på selveste 17. mai. Men bor mamma eller pappa på en institusjon vil kommuneoverlegen at du ikke henter henne eller han hjem.

– Det vil være veldig ugunstig. Vi har vært tydelig til våre ansatte om hvordan de skal håndtere besøk ved institusjoner. Dersom noen av brukerne ved institusjoner er på hjemmebesøk hos noen må disse håndteres på nøyaktig samme måte når de kommer tilbake. I stedet oppfordrer vi alle til å få til korte møter utendørs ved institusjonen, sier Vonen.

Kommuneoverlegen poengterer at det aller verste som kan skje er at en beboer kommer tilbake i institusjonen med smitte.

– Det vil absolutt være ugunstig med tanke på nabobeboerne, sier Vonen, som understreker at det med «hjemhenting» også vil være en vanskelig situasjon for de ansatte ved bosentre og institusjoner.

– Dette er krevende for den enkelte fagarbeider og sykepleier. De kan bli satt i en skvis. Det formålstjenlige, både beboere, deres naboer og ansatte, er at de ikke blir hentet hjem til familieselskap. Så det fraråder jeg på generelt grunnlag, sier Leif Edvard Muruvik Vonen.

Les forrige sak:
«Spårtsklubben»-gjengen fikk streve med Anton

Knalldag for superkjendishunden som ble fristet med masse godbiter

Close