-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Fraråder reise til og besøk fra det sentrale østlandsområdet

– Ytterligere tiltak kan komme, skriver kommunen i en pressemelding

Ordfører Ivar Vigdenes. Foto: Frank Skaufel

– Det er en løpende vurdering, hvorvidt det kan komme ytterligere restriksjoner i form av karantene eller lignende for innreisende over Værnes flyplass, sier ordfører Ivar Vigdenes i en pressemelding mandag morgen.

Etter en uke uten nye smittetilfeller er hovedprioriteten til Stjørdal kommune å hindre import av muterte og mer smittsomme virusvarianter til kommunen og regionen.

– Innbyggere som har vært på reise i det sentrale østlandsområdet er blitt bedt om å teste seg og gå i selvpålagt karantene til testsvar foreligger. Det er etablert testing for alle innreisende fra Gardermoen og Sandefjord, og folk er blitt frarådet å reise inn til området, står det i pressemeldingen.

Nasjonale retningslinjer

Kommunen meddeler at testing ikke nødvendigvis avdekker all smitte i Stjørdal, og tok derfor kontakt med nasjonale helsemyndigheter i helgen. Helsedirektøren tydeliggjorde i en pressekonferanse søndag kveld at unødvendige reiser inn og ut av det sentrale østlandsområdet bør unngås.

Helsedirektøren varslet at det for øyeblikket ikke er anbefalt egne karanteneregler for tilreisende fra de berørte kommuner i det sentrale østlandsområdet.

I pressemeldingen fra Stjørdal kommune står det at kommunen daglig utveksler mange reisende fra de berørte områdene. De lener seg på vurderingene nasjonale myndigheter tar, men innrømmer nye vurderinger på karantenekrav eller lignende kan bli gjort løpende.

Forbereder egnede karanteneregler

Kommunen forbereder egnede karanteneregler som er under utredning, i tilfelle det vil bli aktuelt å innføre de. Dersom dette skjer meddeler kommunen at dette kan påvirke alle reisende over Værnes flyplass, uavhengig av kommune.

– Vår beskjed til reisende fra og til det sentrale østlandsområdet, enten i fritids- eller arbeidssammenheng, vil derfor være at man må være forberedt på at situasjonen vurderes løpende. Ved utreise kan man nå kan risikere å bli rammet av strengere tiltak ved hjemkomst, sier Vigdenes.

Les forrige sak:
Kommunaldirektør Endre Skjervø fikk ja til endring i kommuneledelsen fra formannskapet (Arkivfoto).
Grønt lys for nye sjefer

Kommuneledelsen fornyes

Close