-4 °C Stjørdal, NO
25/02/2020

Freder ikke ordføreren

Bygdelista og Arbeiderpartiet kan felle Furunes med hjelp fra ett parti

Stemningen hos Meråker Arbeiderparti sto ikke i taket under mandagens valgvake, men de har fortsatt håp om makt og posisjoner de neste fire årene. Stemningen hos Meråker Arbeiderparti sto ikke i taket under mandagens valgvake, men de har fortsatt håp om makt og posisjoner de neste fire årene.

Kari Anita Furunes er tydeligvis en populær ordfører i Meråker. Hennes Senterparti doblet nesten sin oppslutning og ble suverent største parti i Meråker med 32,6 prosent oppslutning, men konkurrentene garanterer ikke Furunes fire nye år.

– Vi starter forhandlingene tirsdag, så får vi se hva vi får ut av dem, sier Arbeiderpartiets listetopp Anne-Karin Langsåvold. De hadde et valgteknisk samarbeid med Senterpartiet etter forrige valg, som endte opp med at Furunes ble ordfører selv om Arbeiderpartiet var større enn Senterpartiet. Nå kan det bli takk for sist.

– Hun kom lett til makta den gangen, og tok over et velorganisert Meråker-samfunn som vi hadde lagt til rette, sier Langsåvold.

Nå kan Arbeiderpartiet sammen med Meråker Tverrpolitiske Bygdeliste, som er bygdas nest største parti, og ett annet parti overta makten i Meråker.

– Vil det ikke være merkelig om dere samarbeider på en slik måte at en tydelig ordfører må gå av?

– Situasjonen ble som den ble for fire år siden. Nå vil forhandlingene vise hva vi får til. For oss er det avgjørende hva som gir oss best uttelling, sier Langsåvold.

Bygdelistas toppkandidat, Kjersti Kjenes, sier omtrent det samme som Langsåvold etter mandagens valg. Sist satt hun igjen med Svarteper, – uten makt selv om de var største parti.

– Vi har avtalt noen møter tirsdag så får vi se hva som kommer ut av dem. I løpet av et par dager vil det bli avklart vil jeg tro, sier Kjersti Kjenes.

Les forrige sak:
Stemningen hos Arild Gressetvold og de andre Frp-erne i Stjørdal var ikke helt på topp etter at valgresultatet forelå.
– Vi gruet oss til resultatet

Slett ingen jubelstemning hos Frp

Close