1 °C Stjørdal, NO
10/04/2020

Frekkaser forsynte seg med plast

– Jeg trodde det var en kompis eller en nøden nabo som hadde vært innom

Det lages og pakkes rundballer i en fei på gården til Geir Ove Steinvik. Men i løpet av helga forsvant det noen ruller med plast på snodig vis. (Foto: Privat) Det lages og pakkes rundballer i en fei på gården til Geir Ove Steinvik. Men i løpet av helga forsvant det noen ruller med plast på snodig vis. (Foto: Privat)

– Jeg trodde det var en kompis eller en nøden nabo som hadde vært innom, men ettersom jeg ikke har hørt noe fra noen, må det være noen annen som har vært på ferde.

Geir Ove Steinvik er midt i høstonna og ordner rundballer på harde livet. Men mandag morgen da han skulle fyre i gang rundballpressa oppdaget han at noe var forsvunnet fra redskapsboden på gården på Skatval.

– Det var litt tilfeldig at jeg oppdaget det. Men i og med at vi har to plastruller bak på rundballpressa henter jeg ut to og to ruller fra boden. Når jeg fant ut at det ikke «gikk opp» i to, fant jeg ut at det er forsvunnet tre eller fem ruller, sier Steinvik.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Han var bombesikker på at den som hadde «lånt» kom til å melde fra om det i løpet av mandagen, men så langt har han ikke hørt noe som helst.

– Det hadde vært helt greit om det var en som trengte litt påfyll på natta, men da regner jeg med at de hadde sagt fra i ettertid, sier Steinvik.

Det er ikke de store verdiene som er fjernet fra redskapsboden, men det er irritasjonen over at noen har tatt uten å spørre og at noen har vært inne i redskapsboden som provoserer Steinvik-bonden.

– En plastrull koster vel cirka 500-600 kroner, så det er ikke beløpet som er det viktigste. Men det blir jo litt irriterende hvis jeg mangler en rull eller tre på tampen av onna, sier Geir Ove Steinvik. En rull med rundballplast rekker for øvrig til et sted mellom 15 og 20 baller.

Foreløpig har han ikke anmeldt forholdet, men vurderer det.

– Jeg måtte jo vente så den skyldige kunne komme tilbake med plasten, men nå er vel fristen i ferd med å gå ut, sier Geir Ove Steinvik.

Les forrige sak:
Erlend Solem er fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag. Han er helt sikker på at det om få år kommer på markedet utslippsfrie hurtigbåter som er utviklet og produsert i Norge.
Verdensnyhet lansert på Hell

Frostinger vil ha hurtigbåt uten utslipp mellom Trondheim og Frosta

Close